Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik a jobb a két fényképező...

Melyik a jobb a két fényképezőgép közül?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Persze tudom, ez függ a használattól is, de most csak így szimpátiára, illetve "melyik miben jobb"-ra kérdezem.

2017. jan. 24. 23:32
1 2 3
 1/21 holnaptegnapja ***** válasza:
27%

Profiknak tükörreflexes Nikon,

vagy Canon.

Kevésbé fotósoknak, és csak automatát használóknak kompakt szinte bármilyen.

Az áraik általában utalnak a minőségre.

Mondhatni, egyenesarányban.

Áraik a százezrestől a csillagos égig érnek.

---

A lényeges az optika, - minden jó f.gép gyártó egy márkás optika köré építi a gépvázat és a tartozékokat.

Aki nem nagy szakértelemmel, de még jó képeket szeretne, a közép kat. kompakt gépekkel is lehet elég jó képeket csinálni. Ezeknek az automata üzemmódjuk úgy van tervezve, hogy aki nem ért a fotózás művészetéhez, aránylag mégis jó képeket tudjon készíteni.

Már 30-40-ezertől vannak ilyen gépek.

Sőt, még azt is rá lehet fogni, hogy jó tesz az egészségnek is.

Akár mentálisan, akár fizikailag.

Pl. A megszállott fotósok kirándulásokat és sok természetbeni időtöltést gyakorolnak egy-egy klassz fotós élményhez. Hóban, nyárban, sárban és tavaszban.

Vannak fotós klubok, akik rendszeresen összejárnak és megosszák az élményeket, tapasztalatokat.

Programokkal fotós táborokkal szervezve.

(Magam is szeretek fotózni.)

Már megtanulni is nagyon klassz dolog.

Életre szóló, nehéz elfelejteni, mint pl. a biciklizést is, vagy az úszást. stb.

Sok örömet kívánok ehhez a szép tevékenységhez. :)

2017. jan. 25. 00:43
 2/21 anonim ***** válasza:

Attól függ mit szeretnél.

A Panasonic-nak sokkal nagyobb az érzékelő lapkája (4/3 vs. Nikon CX) viszont videózásnál a Nikon ki is használja a rendelkezésére álló felbontást.

A Pana ebben alul marad.

De a fotózásnál a 4/3as lapka mindenképpen előny a Panánál.

Szóval a Nikon veri a Panasonicot kivéve a lapkaméretet de az fotózásnál sokat számít.

Azon túl annak is érdemes utána nézni hogy a Nikon Milchez milyen az objektív választék mert ha a normál Nikon obikat csak adapterrel tudod feltenni az további gondokat és minőségromlást eredményezhet.

2017. jan. 25. 09:47
 3/21 anonim ***** válasza:

#2 folyt

A Panahoz viszont jó az obi választék és még az Olympus 4/3os obikat is fel tudod tenni.

2017. jan. 25. 09:48
 4/21 anonim ***** válasza:
Én jobban érezném magamat ezen a fórumon ha végre elmaradnának a semmitmondó, okoskodó és kioktató válaszok... :(
2017. jan. 25. 09:52
 5/21 anonim ***** válasza:

Egyértelműen a Panasonic. Nagyobb szenzorméret, jobb képminőség.

A Nikon 15fps 4K-ája egy használhatatlan parasztvakítás.Ne dőlj be. Innen üzenném a Nikon marketingeseknek, hogy elmehetnek a sunyiba......

2017. jan. 25. 10:51
 6/21 holnaptegnapja ***** válasza:

Kérdező topik kédése: ... "de most csak így szimpátiára,"

------

Többek közt erre figyeltem.

:)

---------------------------------

Értve :)

Tisztelt topik kérdező:

Megfelelt a válasz a topikodban?

Vagy másra gondoltál?

2017. jan. 25. 11:12
 7/21 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem a kérdező vagyok, de az első válaszod egy értelmetlen katyvasz, amit valószínűleg egy másik kérdéstől másoltál be. Semmi köze a kérdéshez, és ünmagában is értelmetlen.
2017. jan. 25. 11:34
 8/21 anonim ***** válasza:

2e vagyok és egyetértek

A Nikon a 4K videót valszeg interpolálással éri el. Ami persze működhet is átlagos körülmények között lassú kamera- illetve témamozgásoknál.

2017. jan. 25. 12:11
 9/21 holnaptegnapja ***** válasza:
0%

Óhh, elnézést kérek. Ha a kedves topik olvasónak más az ízlése.

Ez nem az én problémám. Hanem a sajátja.

Kinek a pap ... "nekem speciál a" ... fényképező, amiről irdatlan szakmai archívum van az interneten.

A kérdező sz.tem nagyon egyszerűt kérdezett a teljesség igénye nélkül.

Ezt figyelembe vettem. Ha ez baj, akkor ... khm, khm. :)

2017. jan. 25. 12:14
 10/21 anonim ***** válasza:

Semmitmondó okoskodásra és kioktatásra nem kíváncsi a többség.

Hogy ezt nem tudod megérteni, AZ A BAJ!!!

2017. jan. 25. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!