Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a véleményetek erről a...

Palacsintasnutella kérdése:

Mi a véleményetek erről a kameráról: Sony Alpha 6000 Ha nem olyan jó akkor mit tudnátok ajánlani ebben az árban (200ezer-300ezer Ft) és minél jobb kategóriában?

Figyelt kérdés
Fontosabb hogy minél jobban kamerázzon, fél profi felvételeket szeretnék készíteni, amatőr filmeket, de a legjobb minőségben, ami ezzel az árral kihozható.

2016. dec. 23. 16:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Panasonic Lumix G7 + Rode VideoMic Rycote + M42 - Lumix MFT Adapter + Helios 44-2. Szerintem ezzel a cuccal elég jól el tudnál kezdeni videózni, mivel ez már eléggé profi. Ja és állványt pedig Manfrotto MT055CXPRO3 valami jó vudeófejjel. Ha szánsz rá még többet akkor max 230 mindennel együtt
2016. dec. 23. 17:34
 2/3 anonim ***** válasza:
#1-es vagyok. 330*
2016. dec. 23. 17:34
 3/3 anonim ***** válasza:

a Sony a6000 egy sokéves modell. kezdetek óta nagyon sokan nagyon dícsérik, hogy mennyire jól sikerült. nekem tavaly volt a kezemben, sok lehetőség van benne, de vannak borzasztó hiányosságai is, amik nekem hatalmas csalódást okoztak - főleg a sok pozitív vélemény után. de mindenkinek mások az igényei. azóta megjelent már két utódja is, azok remélhetőleg sokkal jobbak lettek.

a kérdésedből nem derül ki, hogy mit akarsz kezdeni vele, mire és főleg hogyan akarod használni. az, hogy fél-profi nem jelent semmit, csak egy termékkategória besorolás a gyártóknál. az amatőr film sem jelent semmit, csak azt, hogy nem keresel vele pénzt. a film (ugyanúgy, ahogy a fotó is) nem attól lesz jó vagy rossz, hogy milyen géppel készíted. ez kb. 10-15%-ot tesz ki a végeredményből. ha nagyon szar géppel csinálod, az meglátszik és rontja a minőséget, de nem ez határozza meg a végeredményt. a maradék 85-90% a témaválasztáson, vizuális látásmódodon, hangulatkeltésen, forgatókönyvön, dramaturgián, vágáson és hasonlókon múlik.

de ha csak a technikai oldalát nézzük, akkor sem a gép a meghatározó, hanem hogy azt hogyan tudod felhasználni a már kigondolt céljaid megvalósításához, milyen objektíveket választasz a forgatáshoz, a rendelkezésre álló eszközöket milyen módon használod a forgatásnál, hogyan világítasz, vagy a meglevő fényeket hogyan használod, hogy a kívánt hatásokat tudd elérni, stb.

a filmezésre is igaz, amit Ansel Adams a fotózásról mondott: "A kamera legfontosabb alkotóeleme 20 centivel mögötte van."

2016. dec. 24. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!