Milyen tükörreflexes gépet és tartozékokat vegyek?
Tükörreflexes gépek elég drágák, de a kompaktok között is vannak kiváló minőségűek. Még az olcsóbbak között is. NIKON, CANON stb. van választék.
Nem értem, hogy miért kell erőltetni ezt a dslr videózást. Az ultrazoom gépek már inkább alkalmasabbak erre a célra.
Egy Pana FZ1000 ideális családi mindenes.....
Itt találsz teszt fotókat és videókat is:
Ha videozasra veszed szerintem egy tükrös gép nem annyira jó választás. Max mondjuk egy Sony A58, de az is csak az ára miatt. Vagy valami használt gép, de én spontán "amatör" videozásra nem vennék tükrös gépet. Nagy és elavult technológia.
Én valami tükörmentes gépet vennék a helyedben, mert kisebb a mérete, a tükörre ebben a felhasználásban semmi szükséged. A Sony A6000-t tudom tiszta szívvel ajánlani, bár nincs minijack külső michez, csak a beépített, vagy adapterrel a vaku csatlakozón keresztül, de ha kisebb a budget, akkor Sony A5100/5000 vagy Canon M10, M3 vagy valami hasonlón gondolkodnék. Ezek mind cserélhető lencsés gépek, mint egy dslr, és a sensorjuk is mindnak APSC méretü ha nem tévedek. Itt figyelj arra, hogy a gépnek jo autofokusza legyen, és a motor hangját ne vegye fel a gép. Canon/Sony általában ok, de pl Carl Zeiss Touit 12mmes objektívet elcseszték ebből a szempontból. Nézd meg mindenképp a Fuji/Olympus márkákat is. A Canon/Nikon csak a felsőkategóriás Fullframe DSLR-ban piacvezető, a többihez csak a nevét használja.
Egy bridge gép is jó megoldás lehet, ha nincs szükséged csere objektívre, vagy egy nagyobb sensorra, és megelégszel azoknak a határaival. Sensor szempontjáboól sajnos kompakt gép kategória. Arra mit írtál, spontán családi videok, lehet ezzel jársz a legjobban. Én a helyedben kiadnék egy kicsit többet egy bridge helyett valami profibbra, pl egy system kamerára, amiket fönnt soroltam, de ez attól függ érzed e, hogy akarsz e ezzel a témával többet foglalkozni. Mert ha nem ismered a beállításokat, ugysem derül ki, hogy egy készülék mely paraméterei korlátoznak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!