Nikon D3100-as tükörreflexes gépemet cserélném, mit ajánlotok (leginkább utazáskor fotozok)?
Sziasztok!
Jelenleg van egy Nikon D3100-as gepem 18-55-os obival, es most tervezek uj gepet venni, mert a jelenlegi mar kisse megviselt az egyutt eltoltott szamos ev utan. :)
Szeretnem, ha kepminosegben is szebb, elesebb, zajmentesebb lenne. Leginkabb utazaskor szoktam vele fotozni, akkor viszont sokat, tajat, epuletet, egyebeket.
Mindenkepp maradnek a Nikonnal, en eddig a D3400-ast vagy a D5500-ast neztem, es 18-140-es obival, de ez titeket ne befolyasoljon. :) Mivel csak utazaskor hasznalom, tehat az a lenyeg, hogy ott hozzon egy tokeletes kepminoseget. Mennyi az ugymond "atlag" (tehat nem vagyok verprofi fotos) felhasznalo szamara a szemmel lathato kulonbseg a 2 gep kozt? Ezt azert kerdezem, mert ismerosomnek D5500-as van, es nem latok kepminosegbeli (szin, elesseg, kepzaj) kulonbseget az en igencsak nem mai es beleposzintu gepem es akozott. Nagyon nem szeretnek felrenyulni.. :(
Ti milyen gepet-obit tanacsoltok?
Szia.
ezt érdemesebb átfutnod, szerintem léphetnél szintet "mid range"-re, ha már az 5500 nem elég. Szerintem nem fogsz csalódni.
Olvasok roluk nagyon sok tesztet, es egyre inkabb a D5500-as fele hajlok 18-140-es obival. Az azert mar csak egy haladobb kategoria, plusz erintokijelzo, konnyebb, kisebb, stb. Gondolom azert kepminoseg tekinteteben is jobb, mint az enyem (lasd a fenti rossz tapasztalatomat).
Meg a D7100-ast nezem, de az mar bazi draga egy jobb obival. :(
Koszonom a valaszt, elolvasgatom!
Szerintem eleg a D5500, a mostani D3100-amhoz kepest gondolom nagy elorelepes, foleg hogy most 18-55-os obim van, az 5500-ast meg 18-140-essel vennem - ha jol tudom, az egy eleg jo "utazos" obi.
Nem, nem lesz előrelépés, ugyanaz a szint. A kettő kategória összehasonlíthatatlan, tudod, jön a közhely: aki vezetett már bmw-t, az onnantól rossznak tartja majd a trabantot.
Az érintőkijelző mit számít? Semmit, fölösleges, már bocs, de azt anyám használja, mert nehéz eligazodnia a sok gomb között. Forgatható kijelző? Minek? Utazásnál nem kell, egy jó szög miatt meg úgyis megéri kúszni-mászni. Na de szerintem spórolj, nyűdd még el teljesen a 3100at, és hidd el, nem bánod meg.
El van nyuve teljesen sajnos, nem merek mar vele menni, kb. darabjaiban van. Tehat sajnos muszaj vennem, igy szeretnem a jobbat ertelemszeruen.
Azert nem teljesen ugyanaz, 18-140-es obival vennem, az alapbol mar szebb kepminoseget ad picivel, mint a 18-55-os.
Mivel cserelgetni nem all modomban sokszor helyzetekben utazaskor, es ez azert jobb kepminoseget produkal, mint egy 18-55 vagy 18-105, es meg zoomol is viszonylag jol, ezert ez a valasztas maradt. Vagy te mit ajanlanal?
Tobb egymastol fuggetlen hozzaertovel beszeltem a napokban, mind ezt ajanlottak, gondolom az eddigi 18-55-omhoz kepest azert szebb kepminoseget hoz, nem?
Persze mindennel van jobb es jobb (es nem kotozkodesbol irom), de en a D3100-asomat is imadtam a 18-55-os obival, tokeletesen elegedett voltam a kepeim szineivel, minosegevel, es ugy gondolom, egy D5500-as egy 18-140-es obival (mar csak a technika fejlodese miatt) is ha nem sokkal, de hangyanyit szebb kepminoseget fog hozni. Ujra mondom, mindennel van jobb, mindent lehet uberelni, de en ennel tobbet egyreszt nem koltenek ra, az obikat nem cserelgetnem, ezert mondta mindenki, hogy szamomra ez a konbo jo valasztas lenne. Cafoljatok meg, ha helytelenul irok valamit (az en, ne a sajat igenyeiteket figyeljetek!).
Nyilván ha te kikötöd, hogy neked bármi jó, ami pont olyan mint a 18-140, akkor mindenki bólogatni fog, hogy ebben az esetben a 18-140 a legideálisabb neked.
Azonban a dslr + turistsobjektív kombó kb. olyan, mintha vennél egy méregdrága szupersportkocsit, de ragaszkodnál a gazdaságos üzemeltetéshez, és kikötnéd, hogy maximum egy kis nyolcvan lóerős takarékos dízelmotort akarsz bele.
Van benne ráció, de... Baromság.
Megkérdeztem Nikonos barátokat (elfogult Canon párti vagyok)
1 A18-140 tudja azt, amit egy utazótól el lehet várni. Nem képes cdod@
Bocs, hülye telefon.
Folytatom.
A 18-140 azt tudja, amit egy jobb utazó obi.
Ne várj tőle csodákat, de a 18-55höz képest előrelépés.
A jobb gépváz előnyeit gyenge fényviszonyoknál fogod érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!