Porté, makró, gyerekek, állatok fotózására milyen fényképezőgépet objektíveket és egyéb tartozékokat (vaku, fények, álvány. Etc) ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Kötekedők kíméljenek...

Nyilván ha konkrét elképzeléseim vannak akkor nem vagyok hülye a dologhoz... és nyilván a gépről is.. csak kíváncsi vagyok profibbak véleményére

Mindegyiket szeretném egyaránt kül-beltéren is fotózni...

Igazából így mindent szeretnék de főként ezeket :D

Válaszokat előre is köszi ☺

2016. okt. 8. 19:02
 1/10 A kérdező kommentje:
*** MINDENKÉPP CANONT GÉPET ÉS OBIKAT SZERETNÉK, ÉS AZÉRT NE KERÜLJÖN CSILLIÁRDOKBA EGYIK TARTOZÉK SEM
2016. okt. 8. 19:04
 2/10 anonim válasza:
semmilyet
2016. okt. 8. 19:55
 3/10 anonim ***** válasza:

"Nyilván ha konkrét elképzeléseim vannak akkor nem vagyok hülye a dologhoz..."

Nyilván, ezért is teszed fel harmadszor ugyanezt a kérdést a mai napon. Na mindegy, te dolgod.

2016. okt. 8. 20:04
 4/10 A kérdező kommentje:

3/3

Te mirol beszelsz? Eddig meg semmilyen kerdest nem tetten fel ezen az oldalon.

Valakivel nagyon osszetevesztesz.

Nem kotelezo valaasszolni...

2016. okt. 8. 20:22
 5/10 anonim ***** válasza:

"Nyilván ha konkrét elképzeléseim vannak akkor nem vagyok hülye a dologhoz"

Ezekért a mondatokért járok ide, feldobtad a napomat , köszi...:D

2016. okt. 9. 05:21
 6/10 anonim ***** válasza:
MIÉRT KELL KIABÁLNI, ITT NEM SÜKET SENKI! :D
2016. okt. 9. 05:23
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz kérdés,mert a fotózás különböző válfajait írtad le ami más felszerelést igényel.Más optika kell egy portréhoz

(fényerős fix 80mm körüli vagy fényerős zoom 35-120mm)Más kell az állatok fotózására (hosszú gyujtótávolságú 200mm

feletti objektiv Választani kell egy fényképezőgép rend-

szert,legnépszerübbek Canon,Nikon minőségra a két cég egyformán fut,a fotós izlésétől függ melyiket választja.

Az FX vázak és optikák drágábak,de jobb a minőségük.Érde-

mes a géphez tartozó rendszervakut venni,biztonságosabb a

használat.Portrézáshoz szükséges +vaku a deritéshez,valamint,ha beltérben portrézol két vaku a hát-

tér kivilágitásához.Fényterelésre legolcsóbbak az ernyők

érdemes többfajtát beszerezni,arany,ezüst, transparenz

Hosszú gyujttávhoz háromlábú állványt,sokféle van.Lehet

külön makro objektivet venni,nyilvánvaló ennek a legjobb a

minősége,de vannak optikák ahol van makro állitási lehetőség.Lehetne soroli.ennyit dióhéjban.

2016. okt. 9. 19:47
 8/10 A kérdező kommentje:

7/7

Koszonom szepen:) valaki vegre nemcsak lehordja az amatoroket hanem normalisan tud valasszolni...

2016. okt. 10. 22:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Tehát. Azért "hordtak le" ennyien, mert beírtad, hogy konkrét elképzelésed van, de azért felsorolsz több dolgot + utána leírod a végén, hogy igazából bármit szívesen fotóznál. Csak hát a fotózásnál ez a konkrétság (van ilyen szó?:D) sokba kerül. Meg a másik amit sok ember nem ért meg: ezt írtad "nem vagyok hülye dologhoz..." és a sok "profi" aki csak kekeckedni jár ide az rögtön beléd is köt: pedig ha itt kérdezel elég béna vagy stb. pedig ez az oldal azért van, hogy kérdezzenek. Na mindegy.

Nem írtál nagyon konkrét összeget, de megpróbálok az ésszerű keretek között maradni, +mivel nem írtad, hogy újonnan vagy használtan vásárolnál én új árakat fogok írni. Na akkor vágjunk is bele.

Alapgépnek egy Canon 100D megfelelő és utána még pénzed is lesz venni kiegészítőket. Ennyibe kerül alap obival (ha nélküle veszed az csak 5000Ft mínusz, de szerintem bőven megéri ha már csak azért is hogy ameddig nincs más addig is tudj fotózni): [link]

Az objektív választásnál szerintem sok segítséget nyújthat ez a cikk: [link] [link]

Portréhoz választhatod ezt:

[link]

Árához képest nagy a fényereje, ha csak kacsintgatsz a fotózás minden ága felé szerintem egy olcsóbb bőven elég megismerkedés céljából.

Makróhoz. Ez kifejezetten ahhoz van:

[link]

Állatok. Itt nem tudom, hogy a vadon élőkre, vagy a házi állatokra gondolsz.

Ha a háziakra és úgy, hogy beállítod őket akkor jó lesz hozzá a portré is, de ha úgy ahogy mondjuk a kertben futkároznak jó hozzá az alap is csak a beállításokat használd hozzá jól. Viszont ha természetben akarsz akkor csak azt tudom mondani teleobjektívek és a határ a csillagos ég.

Állvány igazából mindegy válassz egy jobb minőségűt ami hosszabb ideig "nyúzható" és ami elbírja a gépet. Szerintem ez egy tízesből kijön. Erősebb vaku nem tudom, hogy kell-e neked. Táska. Ez mindenképp kell utazáskor is hasznos és tárolásra is alkalmas. Ez is biztos kijön egy tízesből. Szóval ha úgy összesen nézzük ez nagyjából neked 300 körül kijön ha nem vesszük bele a "vadon élő állat fotózáshoz" valót mert akkor akár 10 milliós összeg is lehetne itt a végén. (amúgy lehet hogy a 300 ezer nagyon rossz ár, mert már közbe bezártam azokat a lapokat szóval bocsi)

[én csak most ismerkedem a fotózással 13 éves vagyok szóval bocsi ha nagyon nagy hülyeségeket írtam. Azért remélem tudtam segíteni]

2016. okt. 16. 12:31
 10/10 A kérdező kommentje:
9/9 köszönöm egyaltalan nem hulyesegek...
2016. okt. 16. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!