Sokan mondják, hogy nem minden a megapixel. Milyen tényezők befolyásolják a fénykép minőségét?

Figyelt kérdés

Mobiltelefon vásárlás előtt állok, és fontos lenne számomra, ha jó képeket csinálna. Kb ugyanabban az árban

az egyiknek 13megapixeles kamerája van, 30fps, f2,0 (Xiaomi Redmi Note 3. De valahol 16mpx-et írnak, szóval nem tudom.)

Másiknak 21mpx, 30fps, (Homtom HT10)

Harmadiknak 16.0MP Samsung S5K3P3 szenzor (Vernee Apollo Lite).

Szerintetek melyik a leg ideálisabb fényképezésre? Valamennyire jó lenne, ha a makro fotók készítésében is jó lenne, és gyengébb fényviszonyok mellett is viszonylag jó fotókat készítene.

2016. szept. 26. 23:15
 1/5 anonim ***** válasza:

A fotó minőségéhez valóban semmi köze annak hogy hány pixelre van osztva az érzékelő.

Inkább az érzékelő típusa, a lencse mérete és minősége ami sokat számít.

4 mpixeles simán lehet jobb minőségű a felsoroltjaidnál.

2016. szept. 27. 00:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A szenzor mérete, és az objektív fényereje, anyaga.

Most én csak általánosságban beszélek, nem tartok lépést a mobilok terén ezért nem is vagyok kompetens mobil témában.

DE. Azt látom, hogy óriási iramban fejlődik a mobiltelefon és már cserélhető objektíves is létezik , mintha már láttam volna valahol, mindegy.(Nem mindegy.)

Igen, a megapixel.

Elnézésedet kell, hogy kérjem, de az csupán " paraszt vakítás". Nem attól lesz jobb egy fénykép, hogy hány Megapixeles. A jobb fényképezők 12-16 M.pixelnél kezdődnek.

Tehát a szenzor mérete, a kompakt gépekbe raknak 1/2.3"-as szenzort ami 6,1x4,6mm -es. És ez még gagyinak számít. A minőségi szenzor méret az 1"-nál kezdődik ami 13,2x8.8mm,de még ez sem az igazi. Az igazán szép képeket a 4/3-as (17,3x13mm) és az APS-C (23,6x 15,7-Nikon),(22,2x14,8-Canon)vagy a full frame 36x24mm-es szenzoros gépek készítik.

Másik tényező az objektív minősége és fényereje. Vagyis nem mindegy, hogy műanyag vagy üveg. És azon belül is hány darab lencséből áll, és azokat milyen bevonattal látták el, mennyire torzításmentesek. A fényerő, hogy kevés fénynél is milyen a fényáteresztő képessége...

Szóval én elhiszem, hogy a telefonpiac irdatlan léptékben fejlődik, de kétlem, hogy a közeljövőben a minőségi fotózás terén bármelyik csoda masina is labdába fog rúgni.

De legyen úgy....én nem követem a trendet.

2016. szept. 27. 01:10
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket! :)
2016. szept. 27. 09:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Sokszor ha leveszed a megapixel, jobb minőségű képet készít. Ez azért van mert nem elég jó a kamera ahhoz hogy kiszolgálja azt a rengeteg pixelt :)
2016. szept. 27. 14:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Kösz a segítséget. Sikerült döntenem, nem bántam meg! :) (használt Galaxy S6)
2016. szept. 28. 02:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!