Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért van az, hogy a mobiltele...

Miért van az, hogy a mobiltelefonom által készített képet sokkal élesebbnek érzékelem, mint a digitálisommal készítettet?

Figyelt kérdés

Minőségben is sokkal szebbnek tűnik a mobil.

Töltenék fel mintát, de a digitális által készítetettet nem tudom feltölteni a nagy méret miatt.

Telefon: LG F6 - 5 megapixel

Digitális: Sony Cyber-shot DSC-W800 - 20,1 megapixel

(Zoomot egyiknél sem használtam, illetve mindkettőnél automatikus beállítások éltek)

2015. ápr. 6. 18:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ami jó, az jó.
2015. ápr. 6. 18:57
 2/11 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azért, mert egy körömpiszoknyi szenzoron van 20 millió pixel van összezsúfolva, emiatt „részletszegényebb”, a telóval szemben, ami csak 5 Mpix-es. Meg gondolom a képfényezőgép jobban feltekeri az ISO-t, ami további részletek elvesztését, és több képzajt eredményez.
2015. ápr. 6. 19:05
 3/11 anonim ***** válasza:

Monitoron nézted a képeket, vagy a telefon által készített képet a telefon kijelzőjén, a fényképező által készítettet meg a fényképező kijelzőjén? Utóbbi esetén csak a kijelző befolyásolja a dolgokat, ha ugyanazon a megjelenítőn nézted, az érdekes.

Megapixel egyébként semmit sem számít, és 20 ezerért azért nem kapsz csodafényképezőt, bár egy okostelefonnál mindenképp jobb szokott lenni.

Ha csak élességben látsz nagy különbséget, akkor valószínűleg az LG szoftveresen nagyon "túlélesít", nem feltétlen jó dolog.

És az is lehet, hogy a fényképező gyárilag szarul van beállítva, és 20 megapixel közelébe sincs.

2015. ápr. 6. 19:09
 4/11 A kérdező kommentje:

Ugyanazon, számítógép monitorán nézem...

Több megapixelnél laikusként én jobb képminőséget és élességet gondoltam. Lehet én vagyok a béna és tényleg nem az automatikára kellene bíznom magam. Bár ekkora különbségnek akkor sem kellene lennie, gondolom én.

Nem vártam csodát, de azért nem gondoltam, hogy ennyire rettenet lesz még 20E-rért is...

Miért baj az, ha túlélesít az LG?

Remélem sikerál feltölteni két képet:

Teló:

[link]

[link]

Digitális:

[link]

[link]

2015. ápr. 6. 20:29
 5/11 anonim ***** válasza:

Egyrészt a Sony DSC-W800 nem egy komoly fényképezőgép. Attól, hogy 20 megapixeles az érzékelője, még nem készít igazán jó képeket - ennyi pénzért csak ócska műanyag lencse jár.

Másrészt a telefonod szemmel is jól láthatóan nagyon durva utóélesítést tol a képre, ezért látod élesebbnek. Ráadásul a színeket és a dinamikát is korrigálja, ellentétben a fényképeződdel.

2015. ápr. 6. 21:19
 6/11 anonim ***** válasza:
Jaja, a teló brutálisan élesít szofveresen. És a gépet állítsd vissza 8-10 megapixelre, úgy talán barátságosabb maszatot fog gyártani :)
2015. ápr. 6. 21:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Másrészt a fényképező talán be is mozdult egy kicsit, több száz méteres távolságok vannak, a teló egy ezredmásodperc körüli expoziciót választott nyitott "rekesszel" (ha lenne neki ilyenje), a fényképező egy kétszázadot nyolcas rekesszel. Az érzékenységet érdekes módon mindkettő ISO 100-ra választotta. Ez a dimbes-dombos képre vonatkozik. A fásat nincs értelme összehasonlítani, az egyiken süt a nap, éles árnyéka van a fának, a másikon felhő takarja a napot, csak szórt fények vannak.
2015. ápr. 6. 22:46
 8/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk az sem ártana, ha megtörölnéd a fényképező lencséjét.
2015. ápr. 7. 13:45
 9/11 A kérdező kommentje:

Ööö, azt hiszem a pixel csökkentés segített (10 mp-re...)

A lencsét is megtöröltem azért... Számomra sokkal élvezhetőbb a digitális által készített "maszat".

Köszönöm:)

7-dik, az ISO 100-at a képekből tudtad megállapítani?

Gondolom ekkora összegért kapott gépért ne várjak olyasmit, hogy tudjak záridőt és ISO-t állítani és hasonló beállításokat eszközölni...

Legalábbis én nem találtam ilyesmit a menüben...

2015. ápr. 7. 15:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Neeem.... szerencsére olyan helyre tetted fel a képeket, ami feltöltés után nem nyúlt a képekhez (nem tömörítette őket, és főleg nem herélte ki belőlük az EXIF adatokat). Csak lementettem, jobbklikk, megnéz... :)
2015. ápr. 7. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!