Miért van az, hogy a mobiltelefonom által készített képet sokkal élesebbnek érzékelem, mint a digitálisommal készítettet?
Minőségben is sokkal szebbnek tűnik a mobil.
Töltenék fel mintát, de a digitális által készítetettet nem tudom feltölteni a nagy méret miatt.
Telefon: LG F6 - 5 megapixel
Digitális: Sony Cyber-shot DSC-W800 - 20,1 megapixel
(Zoomot egyiknél sem használtam, illetve mindkettőnél automatikus beállítások éltek)
Monitoron nézted a képeket, vagy a telefon által készített képet a telefon kijelzőjén, a fényképező által készítettet meg a fényképező kijelzőjén? Utóbbi esetén csak a kijelző befolyásolja a dolgokat, ha ugyanazon a megjelenítőn nézted, az érdekes.
Megapixel egyébként semmit sem számít, és 20 ezerért azért nem kapsz csodafényképezőt, bár egy okostelefonnál mindenképp jobb szokott lenni.
Ha csak élességben látsz nagy különbséget, akkor valószínűleg az LG szoftveresen nagyon "túlélesít", nem feltétlen jó dolog.
És az is lehet, hogy a fényképező gyárilag szarul van beállítva, és 20 megapixel közelébe sincs.
Ugyanazon, számítógép monitorán nézem...
Több megapixelnél laikusként én jobb képminőséget és élességet gondoltam. Lehet én vagyok a béna és tényleg nem az automatikára kellene bíznom magam. Bár ekkora különbségnek akkor sem kellene lennie, gondolom én.
Nem vártam csodát, de azért nem gondoltam, hogy ennyire rettenet lesz még 20E-rért is...
Miért baj az, ha túlélesít az LG?
Remélem sikerál feltölteni két képet:
Teló:
Digitális:
Egyrészt a Sony DSC-W800 nem egy komoly fényképezőgép. Attól, hogy 20 megapixeles az érzékelője, még nem készít igazán jó képeket - ennyi pénzért csak ócska műanyag lencse jár.
Másrészt a telefonod szemmel is jól láthatóan nagyon durva utóélesítést tol a képre, ezért látod élesebbnek. Ráadásul a színeket és a dinamikát is korrigálja, ellentétben a fényképeződdel.
Ööö, azt hiszem a pixel csökkentés segített (10 mp-re...)
A lencsét is megtöröltem azért... Számomra sokkal élvezhetőbb a digitális által készített "maszat".
Köszönöm:)
7-dik, az ISO 100-at a képekből tudtad megállapítani?
Gondolom ekkora összegért kapott gépért ne várjak olyasmit, hogy tudjak záridőt és ISO-t állítani és hasonló beállításokat eszközölni...
Legalábbis én nem találtam ilyesmit a menüben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!