Canon 5D Mark III vagy Canon 5DS R? (természetfotózás)
Pár éve foglalkoztam természetfotózással egy Mark III és egy toló zoomos 100-400 –optikát használtam.
Szeretnék újra nekiállni ennek a hobbinak a kérdésem az lenne, megéri az a plusz pénz, amit elkérnek az 5DS R-ért ? Vagy maradjak a Mark III-nál…
Az optikából az új generációsat vesszem, mert csak pozitív irányba fejlesztették.
Az ISO érzékenysége kicsiz zavar az 5DS R kiadásának mivel általában hajnalba szoktam kijárni és ez nem egy utolsó szempont.
"Az ISO érzékenysége kicsiz zavar az 5DS R kiadásának mivel általában hajnalba szoktam kijárni és ez nem egy utolsó szempont"
Totál homály ez a kérdés. Hajnali kevés fényű fotózáshoz eleve nem jó a tele obi ( hiába veszel 2 millió forintért valami extra fényerőset ), mert ha teljesen nyitott blendét alkalmazol akkor pocsék lesz a kép rajzolata, mivel tájfotónál már végtelen fókusz van, amire teljesen alkalmatlan a nyitott blende.
Hajnali tájfotóra állvány kell és kész. Nem 1 milliós vázzal bohóckodni az ISO-val mert biztos hogy nem lesz jó. De ha nem értesz hozzá akkor minek milliós váz? Ráadásul egy darab (!) objektívvel.
"Az optikából az új generációsat vesszem, mert csak pozitív irányba fejlesztették. "
???
Ha látnád mire képes az én 30 éves obim, a legszebb rajzolata és háttérmosása van amit valaha láttam.
"Totál homály ez a kérdés. Hajnali kevés fényű fotózáshoz eleve nem jó a tele obi "
Totál homály ez a válasz.
(egyébként pedig LOL az összes hajnalban teleobival fotózó természetfotós nevében :D)
Egy kis kiegészítés:
azt sajnos nem írtam, hogy vadfotózás a főtéma tehát annak kellene a megfelelő gép.
"Az optikából az új generációsat vesszem, mert csak pozitív irányba fejlesztették. "
???
Ha látnád mire képes az én 30 éves obim, a legszebb rajzolata és háttérmosása van amit valaha láttam.
Elhiszem, hogy a 30 éves obinak szép a rajzolata, de én a toló zoomos 100-400-ra írtam a fejlesztést. Kétszer is volt a fenti optika a tulajdonomba nem is a rajzolattal inkább a porszívóhatása volt a nem tetsző dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!