Milyen gép lenne az ideális egy kezdőnek?
Kezdj el fotózni a telefonoddal, és ne vegyél semmit, amíg azt nem mondják sokan, hogy tehetséges vagy.
Sokan azzal rontják el, hogy fordítva csinálják.
#1: Lehet hogy nem az a cél hogy lenyűgözze az embereket, hanem simán szereti csinálni. Akkor meg már érdemes költeni rá.
Én saknos nem nagyon értek hozzá, szóval nem tudok segíteni, de sok szerencsét
elsőnek kompakt. a d7100 kategóriájának egyik legjobbja, esetedben a felesleges enyhe kifejezés lenne, ha ilyet vennél.
Persze ha van rá keret....
Sigma 10-20 tájfotóhoz
Nikkor 105 Macro közelre
Bocsi, nem jöttem fel az oldalra eddig. Ha tudsz angolul ezek sokat segítenek:
[link] (itt a jobb oldalon vannak hasznos linkek azzal kapcsolatban is hogy mit érdemes venni)
Én is csak amatőr vagyok, nem leszólni akartalak, de kritikus vagyok a saját képeimmel is. :)A zöld növény és a very házak kivételével elég gyengék. NE RAKJ RÁ EFFEKTEKET, ez nem néz ki sokszor jól egy fotón, és ha muszáj, akkor is keveset (tényleg keveset) rakj rá. Tájképeken nagyon jól tud kinézni egy kicsibelőle, de ne vidd túlzásba. Én mindig egy érdekes nézőpontból próbálok fozózni, vagy egy érdekes részt kiemelni. A tigrisnél pl. az a zöld dolog egyrész kitakarja a képet, másrész nagyon ronda. Ha egy tigrist fotózol, akkor nem akarod hogy a néző tudja hogy a képed egy állatkertben készült :) A legjobb ha veszel egy könyvet kezdő fotósoknak, én is könyveket olvasgattam róla, de a linkjeimről is nagyon sokat tudsz tanulni viszonylag gyorsan. Sok szerencsét, és ha gondolod PMeld pár új képed ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!