Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon eos 7d mark II vagy 5d...

Canon eos 7d mark II vagy 5d mark III?

Figyelt kérdés

Ha az árat nem figyeljük melyik érné meg jobban?

Videózni is szeretnék vele, sport és portré fotózásra is használnám.

2016. máj. 15. 22:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
20%

Ha az árat nem figyeljük melyik érné meg jobban?

xD lol :D

ez esetben Hasselblad Lunar

képérzékelők méretét hasonlítsad össze, és máris megtudod melyik a jobb

2016. máj. 15. 23:32
 2/14 anonim ***** válasza:
74%

a 7D mk2 gyorsabb sorozatra képes és az APS-C érzékelő miatt távolabbi dolgokat jobb vele fényképezni, mert az 1.6x "hosszabbak" vele a teleobjektívek. emiatt sportfotóra népszerűbb, inkább jó lehet. viszont az érzékelője (részben pont az 1.6x crop, vagyis a kisebb felület miatt) zajosabb, kevésbé jó az érzékenysége.

az 5D mk3 full frame, vagyis nincs crop, így a nagyobb érzékelő felület miatt kevésbé zajos a képe, nagyobb az érzékenysége, sőt a mélységélessége is jobb, ami portrénál mindenképpen hasznos, de videókban is szokták szeretni (bár sok helyen rosszul használják). sportnál viszont hátrány lehet, hogy az objektívek kicsit rövidebbek vele és a sorozat sebessége is kisebb, mint a 7D-nél.

videózásra mindkettő alkalmas, persze az is kérdés, hogy mit és hogyan akarsz videózni. a 7D mk2 valamivel újabb, ezért a videó rendszere, pl. videó közbeni AF is fejlettebb valamivel, de azt hiszem, hogy már vannak ennél is újabb és jobb gépek.

akármelyiket is választod, mindenképpen kompromisszumo(ka)t kell kötnöd, mert mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is.

2016. máj. 16. 11:16
 3/14 A kérdező kommentje:

1) te nagyon primitiv vagy

2)köszi a válaszod nagyon hasznos volt :)

2016. máj. 16. 13:38
 4/14 anonim ***** válasza:
29%

te meg segghülye...

egyrészt már maga a kérdésed fäszság volt, hogy ár nélkül melyik érné meg jobban? hát vajon melyik? vajon melyik éri meg jobban, egy trabant vagy egy ferrari ha nem nézzük az árát? -.-"

másrészt ezek után, miután kiröhögtem magam, még hasznos infót is mondtam, hiszen az egyik legfontosabb különbség a képérzékelő mérete...amúgy ennek már utána néztél?

egyébként teljesen biztos vagyok benne, hogy egyiket sem veszed meg, mert aki ilyen kategóriájú vázak között gondolkodik, annak már van minimális rálátása ezekre a dolgokra

ill. ha meg is vennéd, akkor sem tudnád használni

2016. máj. 16. 17:50
 5/14 A kérdező kommentje:

Remélem tudod hogy minden válaszodat lepontozom

Es amugy most egy Canon 80d m van es nem csak kitalaltam hogy fotozni fogok, az arnak meg azert irtam hogy nem szamit mert ugy gondoltam hogy az ertelmes emberek (nem rad gondolok) ugy ertelmezik a kerdest hogy arhoz kepest melyik eri meg jobban...

2016. máj. 16. 17:57
 6/14 A kérdező kommentje:
Es nyilvan ha az ar nem szamitana vennek egy nikon d5 ot , vayg egy canon 1dx et
2016. máj. 16. 17:58
 7/14 anonim ***** válasza:
25%

Remélem tudod hogy minden válaszodat lepontozom

Azt, hogy én ezt mennyire telibeszärom, el sem tudod képzelni :D 2 dolog miatt járok csak erre az oldalra, és az egyik az ilyen emberek (mint te is) által nyújtott mérhetetlen szórakozás

Felőlem az összes eddigi válaszomat is lepontozhatod, visszakeresheted, cseppet sem fog meghatni

Es amugy most egy Canon 80d m van es nem csak kitalaltam hogy fotozni fogok

nem csak kitaláltad, hanem még mi? esetleg elvégeztél valamilyen tanfolyamot, vagy dolgoztál már fotós mellett, már van vállalkozásod, esetleg már eljutottál addig a szintig, hogy az instagramm mellé már egy flickr fiókod is van?

arnak meg azert irtam hogy nem szamit mert ugy gondoltam hogy az ertelmes emberek (nem rad gondolok) ugy ertelmezik a kerdest hogy arhoz kepest melyik eri meg jobban

az írtad, hogy: "arnak meg azert irtam hogy nem szamit" , mégis utána arra számítasz, hogy "az arhoz kepest melyik eri meg jobban"

hát te teljesen kész vagy :D egy mondaton belül nem is számít meg számít is az ár :D

értelmes ember legyen a talpán aki ezt kibogozza

ha azt kell eldönteni, hogy mi éri meg, ahhoz muszáj árat társítani

trabant 1 000 000 -ért nem éri meg

ferrari 1 000 000 -ért megéri

5d mark III 10 000-ért megéri

7d mark II 253 987 434-ért nem éri meg

Es nyilvan ha az ar nem szamitana vennek egy nikon d5 ot , vayg egy canon 1dx et

c-c-c, nem értesz te ehhez, csak mondtál 2 drága gépet

2016. máj. 16. 18:54
 8/14 A kérdező kommentje:
Ah istenem, ha kerdezed , igen van flickr fiokom, tanfolyamot vegeztem, nem 20 e ft volt a tanfolyam, komolyabb szinten akarok fotozni, de amugy most komolyan, neked ez a szorakozas h irsz egy novellat, mas kerdeseire ( es meg nem is olyat irsz ami lenyeges hanem csak kotozkodsz) , kerlek hagyjuk abba szerintem igy lesz a legjobb :)
2016. máj. 16. 19:27
 9/14 anonim ***** válasza:
49%

hát sajnálom, hogy nem szórakozhatok rajtad tovább (mert ugye itt nem a "novella" írása jelenti a szórakozást, hanem a te sötétséged), de minden jó dolognak egyszer vége van...

u.i.: az is jó kis tanfolyam lehetett, ami után gépet sem tudsz választani...(gondolom ott sem számított az ár)

2016. máj. 16. 19:39
 10/14 anonim ***** válasza:
zener-nek igaza van.Ez egy nagyon hülye kérdés.Hogyan lehetne válaszolni arra,hogy melyik érné meg jobban,ha az árakkal nem foglalkozunk?Ha az ár mindegy,akkor az a helyes kérdés,hogy;melyik jobb erre meg arra a célra?Én is bunkó leszek: Ha nem tudod eldönteni,akkor neked egyik gép sem való.
2016. máj. 16. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!