Brandon S kérdése:

Canon 7D mark 2 vagy 6D?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ezen a szinten már tudni kéne, de nekem kicsit nehéz a választás.

Nagy részt videózom, de fotókat is készítek.

Az egyik váz ugye, full frame a másik APS-C.

Viszont a 7dben a fókusz pont sokkal több 7d (65) 6d (11)

a 7d tud már 1080 60fps-t is. Azért nehéz a választás, mert, mivel mindkettő váz 500ezer így nem 1-2 évre venném. Kérdés, hosszú távon a full frame vagy az aps-c- vel járok jobban? (van már objaktívem 4 mindegyiket tudom használni mindkettőre. Céljaimban benne van események fotózása is, rendezvény ,de vidózás is. 5évre tervezek, az új vázzal kb. :)

2015. okt. 15. 00:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Sikerült a Canon termékpaletta két olyan gépét kiválasztanod, amik közül szinte lehetetlen választani, mivel annyira más célcsoportnak készültek más feladatokra használhatóak, hogy nem lehet egyértelmű győztest hirdetni.

Az egyik gép ugye egy professzionális APS-C kamera, penge fókusz rendszerrel, szigetelt vázzal, stb. Egy ilyen gépet első sorban az akció fotósok fognak értékelni, legyen szó természet vagy sport fotóról, a 7D ezen a fronton akár egy 5D-vel is felveszi a versenyt.

Viszont csak APS-C, tehát ha elkezd fogyni a fény, ha szükséged van más okokból az FF-re, akkor rögtön nem kérdés, hogy kiesik a rostán.

Pont azért, mert eltérő a két váz, hosszabb távon nem lehet kimondani, hogy melyikkel járnál jól, csak a te elvárásaid határozzák meg, hogy melyik lesz a jobb választás. Főleg, mivel a profibb minőségű objektívek 90%-a FF-re is feltehető, ezért hosszú távon be sem korlátozod magad, hogy később mire válts (egyelőre az EF-S vonalban 1-2 olyan objektív van csak, amit komolyabb munkánál is figyelembe vesz az ember, arról a 17-55/2.8-ról pedig nem nehéz lemondani, a kitobik és társai meg úgysem az a szegmens, amivel hosszú távra tervez az ember).

Ha videozni is akarsz erősen, az talán a 7D felé billenti inkább a mérleget ebből a két vázból, de továbbra is mondom, rengeteg függ a te igényeidtől mert kb olyan esetről beszélünk, hogy hol jobb lakni a pezsgő belvárosban vagy egy csendes külvárosban? Hát ugye, kinek hol :)

2015. okt. 15. 08:31
 2/5 A kérdező kommentje:

Akkor, úgy néz ki, az lesz ami a szívemhez is közelebb àll, meg a terveimhez is. Videózás a fő cél, ha %okban kell mondani videó70% fotó30%.

Meg kerékpáros és motocrossos dolgokat fotóznèk, videó mellett leginkább. Más fajta fotózás az abból àllna, hogy néha utcai képek lennének (van mikor olyan kedvem van és a városban is fotózom) meg esetleg valami esemény pl esküvő vagy utazás. De ezek ritkábbak. :) Köszi a gyors választ, engem nagyban segített. :)

2015. okt. 16. 00:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Két teljesen más kategóriát képviselnek ezek a gépek.

A 6D képminősége és színvisszaadása bámulatos, de az AF rendszer korához képest elmaradott. A középső ponttól eltekintve maximum középszerű.

A 7D ezzel szemben APS-C, annak minden hátrányával, viszont nagyon jó AF modult kapott és időjárás álló a váz. Ha sportot vagy pörgős eseményt akarsz fotózni, nem kérdés, hogy ezt válaszd.

Ha inkább műterem, táj- vagy városkép, akkor a 6D-t érdemes vinni.

2015. okt. 17. 20:05
 4/5 A kérdező kommentje:
A cél inkább, a sportok, eddig is azokat videóztam és fotóztam. :) De úgy látom hogy a zles za vége hogy lesz 7d meg 6d is idővel :D mert úgy már tényleg sok oldalú lehetek, jöhet bármi. :) vagy egy 5dmark3 most a 7d les za befutó mert nagyon tetszik meg sokat is tud. Videónál is végre van 60fps is. Biciklis, motoros videóknál nagyon jól jön, ha tudok szépen lassítani.
2015. okt. 26. 21:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát... ha csak nem profi fotós vagy, akinek kritikus, hogy legyen mindig tartalék váza is, akkor egy 7d+6d árából kijön egy 5D mk3, az meg bár egy hajszállal lassabb, mint a 7d, a video képességei, az AF, mind veri a másik két gépet, én ennyi pénzből biztos nem vennék 6+7d-t.
2015. okt. 26. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!