Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon 550D-ről, ha 1D Mark...

Canon 550D-ről, ha 1D Mark II-re váltanék inkább előnyöm vagy hátrányom lenne belőle?

Figyelt kérdés
Főképp rendezvényeken fotózom, Canon 100 f2.8, 50 f1.8, és Tamron 17-50 f2.8-al.
2015. jan. 26. 14:48
 1/4 anonim válasza:
Sokra nem mennél vele.Leginkább semmire.Felesleges pénzkidobás lenne.
2015. jan. 26. 16:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Valamivel kiterjedtebb és jobb AF rendszert kapnál, nagyobb lenne az objektíveid látószöge. Az, hogy időjárásálló a váz téged nem érint, mert az objektíveid nem azok. A pixelenkénti zaj hiába kisebb, mint az 550D-nél, összességében a kisebb felbontás miatt a végeredmény jel-zaj viszonya nem lenne jobb. A dinamikai tartománya is kisebb egy kicsit. Plusz a könnyű, műanyag váz helyett egy nagy fém dögöt kell cipelni. Én már csak ez utóbbi miatt sem próbálnám meg.

Ja, és a legfontosabbat majdnem benéztük: a Tamron 17-50 egy APS-C objektív, nem tudom, APS-H-n mit fog csinálni, ha egyáltalán felmegy rá.

2015. jan. 26. 19:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Én sem váltanék. Az egy nagy, régi váz, a felsőkategória ellenére eljárt már felette az idő. Ha nem azért kell, hogy tudj esőben is fotózni, vagy menőzni, hogy milyen nagy gép van a kezedben, nem éri meg.
2015. jan. 27. 09:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Akkor inkább gyűjtögetek még és beruházok egy 60D-re.
2015. febr. 2. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!