Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fényképek értékesítése, na de...

Fényképek értékesítése, na de hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azon gondolkodtam hogy mivel van egy eléggé jó fotós felszerelésem és szeretek is fotózni csinálnék képeket amiket értékesíthetnék is utána de nem tudom hogy ez hogyan működik. Eddig csak fotós csoportokba töltötte fel párat, kaptam hozzá a megjegyzéseket de végülis nem kaptam érte semmi mást. Természetesen nem szeretnék pénzt csinálni minden egyes kattintásból főleg ha nem is jó a kép. Pénzben sem gondoltam olyan nagyon sokra, nem hinném hogy ebből gazdagodok meg de ha már költöttem eléggé sokat a fényképezőre szeretném ha legalább a tizede visszajönne.

Ebben szeretném a segítségeteket kérni mert nagyon nem vagyok jártas ebben. :)

2016. jan. 20. 15:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Sajæt weboldalban szvsz csak akkor érdemes gondolkodni ha vagy olyan képeket kínálsz amikhez hasonló sincs máshol, vagy valami olyan szolgáltatást nyújtasz, amire van kereslet (pl. esküvő, rendezvény). Persze ezekből is túlkínálat van...
2016. jan. 21. 21:11
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tippeket, tanácsokat, mindenkinek ment a zöld jel!

#11 Sajnos rendezvényekre nem tudok járni, nem is nagyon értek még az olyan fajta fotózáshoz és mivel még gimnazista vagyok időm végképp nem lenne, de azért köszönöm az ötletet. :)

Megpróbálok akkor olyan témákat keresni amikből nincs túl sok, vagy valami egyedibbet :)

2016. jan. 21. 21:23
 13/14 anonim ***** válasza:

Nézd, azt kell látnod, hogy a piac nem foglalkozik olyasmivel, hogy neked milyen problémáid vannak, hogy van e jó felszerelésed etc.

Ha a neten akarod árulni a képeket, akkor be kell látnod, hogy konkurenciád is az egész világból fog összejönni, lesznek pénzesek akiknek ezerszer jobb gépük van, lesznek tehetségesek, lesznek szorgalmasak, vagy olyanok, akiknek sok az idejük.

A kérdés az, hogy valaki miért a te képeidet venné meg, és egyelőre úgy látom, hogy erre nem tudsz válaszolni, csak szeretnél egy kis pénzt keresni.

Első körben szerintem inkább próbálkozz versenyekkel, pályázatokkal (azokat kerüld, ahol csak a kinek van több like-ja típusú zsűrizés dönt), és engedd el ezt a pénzkeresést egy darabig, amíg kitalálod, hogy mitől lesznek jobbak a naplementéid, mint ezek, amiket nagyfelbontásban ingyen leszed bárki (még ha nem is jogtisztán), vagy 1-2$-ért megveszi őket stock fotó oldalon (jogtisztán):

[link]

2016. jan. 21. 21:39
 14/14 A kérdező kommentje:

#13 El fogok gondolkodni, jogos dolgok azok amiket írtál, de néha a jobb felszerelés nem egyenlő a jobb képminőséggel is, ma már szinte telefonnal is lehet jó képeket csinálni. Mindig próbálok olyan szögből fotózni, olyan dolgokat belerakni illetve elvenni amik szerintem segítenek a jobb minőség eléréséhez, persze bele kell még tanulni. Nyáron sikerült egy olyan képet készíteni ahol a naplemente is szép színeket rajzolt és még egy vitorlás is belejött a képbe, nekem tetszik, nem tudom hogy mások mit gondolnak róla. Egyenlőre akkor a versenyeket célzom meg, egyszer csak elérek valami jobb helyet.

Te milyen témákban vagy jó? Milyenekre szoktál benevezni?

2016. jan. 22. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!