Fényképek értékesítése, na de hogyan?
Sziasztok!
Azon gondolkodtam hogy mivel van egy eléggé jó fotós felszerelésem és szeretek is fotózni csinálnék képeket amiket értékesíthetnék is utána de nem tudom hogy ez hogyan működik. Eddig csak fotós csoportokba töltötte fel párat, kaptam hozzá a megjegyzéseket de végülis nem kaptam érte semmi mást. Természetesen nem szeretnék pénzt csinálni minden egyes kattintásból főleg ha nem is jó a kép. Pénzben sem gondoltam olyan nagyon sokra, nem hinném hogy ebből gazdagodok meg de ha már költöttem eléggé sokat a fényképezőre szeretném ha legalább a tizede visszajönne.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni mert nagyon nem vagyok jártas ebben. :)

Köszönöm szépen a válaszokat!
#1 a weboldalon el fogok gondolkodni, lehet hogy majd ha egy kis szabad időm lesz (szerintem hétvégén) nekiállok és csinálok egy weboldalt, persze írok majd privit is :)
#2 Gratulálok a nyereményedhez! Nem rossz ötlet a fotós pályázat sem, gyűjtök majd onnan is infókat mi hogy megy de nem hinném hogy pont én nyerném meg, kicsit amatőr vagyok még ahhoz.
Ment mind kettőtöknek az upvote!

Attól függ, milyen típusú képeid vannak:
- stock fotó oldalból annyi van, hogy dunát lehet rekeszteni, ők kevés pénzt kínálnak, de rajtuk keresztül rengeteg kiadvány szerkesztőt, web oldal készítőt lehet elérni, tudok olyat, aki fal burkolatokat fotózik, és elég jól keres vele, valakinek mindig kell háttérnek egy izgalmas tégla fal, vagy egy terméskő kerítés.
- 1x szerű oldalakon már sokkal jobban lehet keresni, de a minőség (elvárás) is drasztikusan megugrik, ezeken már inkább művészek dolgoznak, de az árak is ehhez igazodnak
Szeretek fotózgatni minden témában de a kedvencem a tájkép, naplemente, néha próbálkozok megvalósítani átgondoltan egy neten lévő képet. Profi még nem vagyok de a fényképezőt tudom már elég jól kezelni, bár nem egy profi dslr gép.
Weboldalakon stock fotóknál hogy működik az értékesítés? Letöltés után kapnám a pénzt?

Igen. Azonban ahhoz, hogy meg is vegyék a képeidet, valami különlegeset kell alkotni. Naplementéből, rózsából, Bodri kutyából több mint elég van. Ki kell tűnni a tömegből.
Arról nem beszêlve, hogy ahhoz, hogy egyáltalán elfogadják a képet, meg kell ütniük egy technikai színvonalat. Nem tudom, mivel fotózol, de az is lehet akadály. Persze ahány ügynökség, annyi féle elvárás, van, ahova könnyű bejutni.
Egy Sony DSC HX300-as kamerám van, nagyon jó a felbontása is és nagyon erős a zoomja is, ehhez vettem különféle szűrőket, távirányítót, masszív állványt. Így hogy etetjük a madarakat próbálkozok madár fotózással is de alig van megfelelő hely ahhoz hogy jó képet csináljak.
Ha esetleg valamilyen saját oldalt készítenék ezeknek a képeknek, ott hogyan működne, egyáltalán be lehetne állítani hogy a letöltések után kapjak valamit?
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

Ha saját oldalt csinálsz, akkor neked kell kitalálni az üzleti modellt. A képeket csak vízjelezve és/vagy nagyon kis felbontásban pakold fel, mert különben senki nem veszi meg, egyszerűen ellopják :)
Viszont nem akarlak elkeseríteni annyi fotós oldal van a neten mostanában, hogy nagyon kicsi az esélye annak, hogy a saját oldaladat fizetőképes kereslet fogja látogatni, mikor egy gyűjtő oldalon pár kattintással több százezer képhez férhet hozzá, fizethet biztonságosan, számlát kaphat, stb a megrendelő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!