Csak a a fotós szabályokat betartva csinálhatok jó képeket, pl:harmadolás, stb?
ha elsősorban magadnak fotózol, akkor minek érdekel mások véleménye?
ha meg érdekel mások véleménye, akkor döntsd el, hogy ki(k)nek a véleménye és mi alapján érdekel. az ismerőseid és rokonaid véleményével mondjuk érdemes óvatosan bánni, mert nekik bármi tetszeni fog, akár jó, akár nem. de, ha neked ez a szempont, akkor akár ez is lehet. másoknak mindig nehezebb megfelelni. mindenkinek meg lehetetlen.
ha szakmailag akarsz fejlődni, akkor érdemes olyan kritikusokat találnod, akiknek a tudását, véleményét, képeit és eredményeit értékeled. a névtelen és arctalan, ismeretlen és beazonosíthatlan hátterű kritikusok (mint akik itt és a legtöbb netes fórumon vannak) véleményére nem sok értelme van fenntartások nélkül adni. persze attól, hogy valakinek a hátterét nem ismered, vagy akár tudod, hogy nem ért hozzá, attól még lehet értékes a véleménye (főleg, ha kritizál és nem dícsér). de csak azért, mert vélemény, még nem biztos, hogy adni kell rá.
engem pl nem érdekelnek az ilyen jellegű képek, úgyhogy felőlem komponálhatod akárhova, jónak akkor se fogom tartani a képed, mert nem érdekel. ez nem személyes, nem a képed ellen szól, ez a műfaj váltja ki belőlem. más virággal, valami állattal, vagy történéssel, netán kifejező szándékal lehet, hogy jobban érdekelne, de hogy ott egy virág, lefényképezted nekem nem hordoz semmilyen értéket.
ma 23:06
Na látod kinek a pap,kinek a papné,nekem a lányuk :D
Fotózok én elég sok minden mást is :)
Valaki már írta, hogy ezek nem szabályok, szimplán tapasztalat, hogy ha így csinálod a képet, akkor a szemlélőnek kellemes élményt nyújt. Talán maga sem tudja, miért.
Ettől függetlenül van olyan téma, ami középre kívánkozik, vagy ellentmond bármilyen más "szabálynak".
Én azt vettem észre, hogy amíg kis névtelen "fotós" vagy, addig úgyis mindenki beléd köt, mert jaj, a harmadolás. Ha valami híres fotós csinál képet, akkor ő áttörte a szabályokat és szuper az egész.
Ha úgyis magadnak fotózol, akkor csináld úgy, ahogy neked tetszik, és nem kell Józsika fitymálásával foglalkozni, aki ezek szerint csak azért szólogat be neked, mert neki is beszóltak, aztán savanyú a szőlő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!