15 éves diák vagyok. Már régóta szeretek fotózni. (állatokat, természetet, tájat. ) Azt terveztem, hogy idén nyáron komolyabban elkezdek foglalkozni a fotózással (elmegyek egy fotós tanfolyamra. Milyen gépet vegyek?
Ha van rá pénzed, vegyél. De én megvárnám a helyedben azt a tanfolyamot, hátha tanulsz olyat, ami segít a választásban. Egy d90-nel is simán meg tudsz csinálni mindent, amire egy kezdő tanfolyamon szükség lesz.
Ha komolyan akarsz foglalkozni a fotózással, felejtsd el ezeket a szuperzoom-okat. Nem jók semmire. Végezd el a tanfolyamon, közben hátha rájössz, milyen téma érdekel a legjobban, és annak megfelelően vegyél objektívet.
Én is így voltam az elején, hogy de jó lesz nekem egy 18-200-as obi, azzal mindent lehet, és nem kell cserélgetni. Ma már biztos nem venném meg, mert nem hiába a fix obik a legjobbak. Minél több zoom, annál inkább romlik a minőség.
Szerintem jobb lenne, de van szükséged 70-300-ra? Mihez akarod használni? Ne vásárolj be addig, amíg nem tudod, mire kell. Kezdj el tanulni, és utána vásárolj.
Én egy Canon 1000d-vel kezdtem kitobjektívvel, aztán abból fejlesztgettem, amikor tudtam, mire van szükségem. Ma már kicsit komolyabb gépeim vannak.
>elmegyek egy fotós tanfolyamra
Jajj, miért kell tanfolyamra menni? Elolvasod az interneten, kimész a szabadba, kipróbálod, kész. Állatokat nem fogsz lőni azzal a koromsötét lassú műanyag izével amit a Nikonnak van pofája 200K-ért árulni. Inkább ne menjél felesleges tanfolyamra és vegyél helyette egy normális 70-200 2.8-as obit. A Sigma pl 'csak' 100 rugóval több. De hát a tanfolyam is kb annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!