Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Kezdő hobbifotósnak melyik:...

Kezdő hobbifotósnak melyik: Canon EOS-600D vagy Nikon D3200?

Figyelt kérdés
Mind a kettőről sok pozitív kritikát olvastam, de mégis kíváncsi lennék, melyikkel milyen tapasztalataitok vannak. Ahogy néztem, a Canon valamivel drágább árkategória.

2015. máj. 10. 17:53
 1/6 anonim válasza:
49%
Én a Nikon-t ajánlanám.Egyrészt az mostanában kevesebbe kerül, másrészt sokkal jobban kezelhető.
2015. máj. 10. 18:28
 2/6 anonim ***** válasza:
95%

"másrészt sokkal jobban kezelhető"

Ez erősen szubjektív, én például mindig is túl nehézkesnek, bonyolultnak találtam a Nikonok menüjét.

Kérdező, nézd meg, fogd kézbe mindkettőt, az a tuti. Esetleg ha van ismerős, barát, rokon aki fotózik, hasznos lehet ugyan azt a márkát venni, hátha tud kölcsön adni objektívet, stb...

2015. máj. 10. 18:59
 3/6 anonim ***** válasza:
70%
A kettő közül inkább a nikon.
2015. máj. 10. 22:24
 4/6 gergoap ***** válasza:

Ha kezdő vagy, akkor gondolom Jpegben fotózal majd és nem RAW-ban. A Canonnak elég rosszak a Jpeg képei. (Színek nincsenek a helyükön, több helyen panaszolják) Ha nem akarsz sokat utómunkázni, akkor Nikon!

Lehet, hogy a Canon jobban kezelhető, de az elkészült Jpeg kép minősége szerintem fontosabb.

Amúgy a D3200 is viszonylag könnyen kezelhető, azokkal van a gond, ahol kihajtható LCD van, mert több funkciógomb hiányzik, nem fér el a vázon. :(

2015. máj. 12. 15:28
 5/6 anonim válasza:
Nekem Canon 600D-m van én is ebben a két fényképezőben gondolkodtam. Nem fotózok JPG-be csak RAW-ba.RAW+Lightroom=Csoda. Szerintem a 600D jpg-je túlszaturált, a nikoné meg túl fakó. A Canonhoz drágábbak a tartozékok de én csak ajánlani tudom... Válassz okosan :)
2015. máj. 12. 22:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, sokat segítettetek :)
2015. máj. 16. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!