Tükörreflexes fényképezőgép canon vagy nikon legyen?
Tudom, hogy ez egy örök harc, de mégis milyen különbségek lehetnek a két márka között?
Canon-t használtam már, tetszenek a színek, Nikonhoz még nem volt szerencsém.
Tervezek venni egy tükörreflexes gépet, de nem tudom melyik márkából vegyem. Tanácsok?
Audi vagy BMW? Intel vagy AMD? nVidia vagy ATI?
Hitvita. Nincsenek valodi ervek egyik vagy masik mellett, mert egyfelol ugyanaz a kategoria, masfelol kb. ugyanazokat a funkciokat pakoljak bele, maximum maskepp hivjak. Ha most nincs semelyikhez sem objektived, vakud, akarmid, vedd azt, ami neked jobban kezreall.
Számomra lényegtelen, hogy milyen a Nikon színe, mert úgyis RAW-ben fotózok, olyanra állítom később a színeket, amilyenre akarom. Egy tükrös gépnél ezt már szerintem nem érdemes figyelembe venni. Na meg az sem mindegy, milyen obit teszel rá.
Fogd meg, próbáld ki a menüt, és amelyik jobban tetszik. Mindkettőhöz fogsz találni elegendő kiegészítőt.
A Nikon (Sony) szenzorok dinamika tartománya és színmélysége jelentősen veri a Canont, ha sok fény áll rendelkezésre. Így tájképekhez, portrékhoz, street fotóhoz jobb választás.
A Canon profi objektívparkja viszont verhetetlen, az új, II-es zoomok és nagy telék minőségével egyenlőre nem ér fel a Nikon. Valamint a követő AF rendszerek is jobbak Canon oldalon. Ha profi sportfotózásoz, vagy más, kevés fényes munkához keresel rendszert, akkor Canon. De ez a millió feletti árkategória.
Ha 1-2 százezer a keret, akkor én Nikon gépet vennék, 18-105 vagy hasonló objektívvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!