Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért olyan drágák a tükörrefl...

Miért olyan drágák a tükörreflexes fényképezőgépek? Miért olyan jók, és hogyan működnek egyszerűen leirva?

Figyelt kérdés

2015. febr. 20. 15:18
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
2015. febr. 20. 15:22
 2/5 anonim ***** válasza:
89%
Ez a google valami csoda!
2015. febr. 20. 15:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez a legjobb videó, amit az SLR/DSLR fényképezőkről láttam: https://www.youtube.com/watch?v=CmjeCchGRQo

Nagyon látványos, hogy hogyan is működik, egyszerűen elmagyarázva, eddig egy mondatot nem olvastam fényképezőkről, de még így is könnyen megértettem.

Angol kell hozzá, de ha nem beszélsz akkor is azért érdemes megnézni a lassított felvételeket.

2015. febr. 20. 15:54
 4/5 Topor G ***** válasza:

Gondolom a kérdező arra kíváncsi, miért drágábbak, mint egy manapság szokványos kompakt, mitől tudnak többet, mint azok?!

Röviden néhány tény, ami kiemelhető:

- a legtöbb paraméter kézzel beállítható (záridő, fókusz, rekesz, stb.) Noha ezek egyik-másika ugyan a kompakt digitálisokon is állítható, a pontosság és a gyorsaság néhány képnél alapvető

- cserélhető objektívek, külső csatlakoztatható kiegészítők (pl. vaku/k)

- a keresőben látható kép pontosan a képre kerül exponáláskor. Noha ennek igazán a filmes gépeknél van jelentősége, megtartották a digitális gépek működési elvénél is

- masszív, strapabíró váz. Elegendő hely a legjobb alkatrészek beépítéséhez, legtöbb funkció eléréséhez (profi, mindennapos felhasználóknak)

Szerintem kiindulásnak ennyi elég. Azért a felsorolásból is látszik, hogy minden előnyét egy átlag felhasználó nem használja ki. De fotoriportereknek, sport- és természetfotósoknak, művészeknek (pl. direkt "elállított" fókusz és/v. megvilágítás gyakori használata) kompakt géppel nehézkes és körülményes lenne. Jó fotózást!

2015. febr. 27. 15:16
 5/5 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm, különösen az utolsó valaszolonak
2015. febr. 28. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!