Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért akarják mindenkire rá...

Miért akarják mindenkire rá erőltetni a "szabály szerű" fotózást?

Figyelt kérdés
Most őszintén az ember vesz egy gépet el kezd gyakorolni fotózgatni,és nem ez a munkája hanem magának csinálja élvezi leköti el gyönyörködteti,de ha valahol meg oszt az ember egy képet azonnal jönnek a szabályokkal,ez így nem jó az úgy nem jó,az ember kedvét el veszik teljesen.Mi van ha így tetszik a kép alkotójának,mert nagy öröm volt az is mikor megalkotta a képet,erre jön pár barom aztán ez így meg úgy nem jó,mintha az élete múlna rajta.Én el hiszem,hogy van aranymetszés meg anyám kínja szabályok ,de miért akarnak mindenkire szabályokat húzni,el hiszem hogy mások nagy úgy a tökéletes valami ahogy azt anno valaki ki találta,de én utálok szabály szerint élni,ebbena birka társadalomban.Tudom,hogy majd mostis kapok hideget meleget de nem érdekel.
2015. márc. 17. 17:58
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Szia, nem tudom miért szóltak be erre a fotóra, szerintem nem rossz, egész jó, pedig én sem ma kezdtem. Holnap lesz egy napja :)

Ezt én is észrevettem hogy sokan nagyon nyersen odadobják a negatív véleményeket, ezt valóban úgy kellene tenni, hogy normálisabb hangnemben vezesse elő, és legalább írna valami valóban hasznos dolgot, és nem intézné el annyival hogy "márpedig ez sz*r!"

A szabály meg nincs kőbe vésve. Az ilyen "elszállt" fotósok hogyan fotóznának le egy utat fasorral szegélyezve vagy pedig egy gyönyörű folyosót kőoszlopokkal kirakva?? Harmadolással? Nem hinném, ők is középre tennék és a szimmetriát keresnék. Úgy gondolom az igazi fotós tiszteli a másik fotóst, és fikázás helyett legalább ajánl neki valamilyen fontos irodalmat ami neki is segített. A fotókon lévő "szabályok" pedig mindig a témától függnek, de szerintem ezeket "szabály" helyett trükköknek kellene nevezni, hiszen ezektől tetszik majd a fotód sok embernek. Nem tudják majd megmondani mitől, de tetszeni fog nekik :)

2015. márc. 18. 10:11
 32/34 anonim ***** válasza:

Szerintem ez viszonylag egyszerű:

Vegyünk egy szimpla tájképet, középen van a horizont.

Ha te lőtted, azt mondják rá, hogy unalmas, mert harmadolni kell. Ha valami híres fotós lőtte, akkor azt mondják, hogy áttörte a szabályokat és milyen szuper.

Erről szól. Ha amatőr vagy, akkor csak úgy szabad, ahogy a nagykönyvben meg van írva, ha ismert vagy, csinálhatsz akármit.

2015. márc. 18. 13:52
 33/34 A kérdező kommentje:

ma 10:11

Köszi :)

Hát én még 2011 vége felé kezdtem el a fotózást,azóta próbálom magam fejleszteni mindig,most a régi obik világa tetszik.

2015. márc. 18. 15:56
 34/34 A kérdező kommentje:

ma 13:52

Igen vettem észre,bár nem rég egy híres ember képét is leszólták a neten a nagyokosok,aztán pislogtak mikor kiderült hogy a kép díjakat is nyert :)

2015. márc. 18. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!