Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért akarják mindenkire rá...

Miért akarják mindenkire rá erőltetni a "szabály szerű" fotózást?

Figyelt kérdés
Most őszintén az ember vesz egy gépet el kezd gyakorolni fotózgatni,és nem ez a munkája hanem magának csinálja élvezi leköti el gyönyörködteti,de ha valahol meg oszt az ember egy képet azonnal jönnek a szabályokkal,ez így nem jó az úgy nem jó,az ember kedvét el veszik teljesen.Mi van ha így tetszik a kép alkotójának,mert nagy öröm volt az is mikor megalkotta a képet,erre jön pár barom aztán ez így meg úgy nem jó,mintha az élete múlna rajta.Én el hiszem,hogy van aranymetszés meg anyám kínja szabályok ,de miért akarnak mindenkire szabályokat húzni,el hiszem hogy mások nagy úgy a tökéletes valami ahogy azt anno valaki ki találta,de én utálok szabály szerint élni,ebbena birka társadalomban.Tudom,hogy majd mostis kapok hideget meleget de nem érdekel.
2015. márc. 17. 17:58
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

ma 21:07

Ha arra szeretnél célozni,hogy én vagyok pistike aki le nyomja a gombocskát és le hurrognak,akkor tévedsz,nem most kezdtem fotózni.na most gondolom a képre is kíváncsi lennél pl amiért indult a dolog.

2015. márc. 17. 21:57
 22/34 A kérdező kommentje:

ma 21:07

Na tudod mit,hogy boldog legyél és esetleg le tudj szólni,meg mutatom azt a bizonyos képet.

[link]

2015. márc. 17. 21:59
 23/34 A kérdező kommentje:
Bocs nem jó link,mindjárt meg próbálommegoldani
2015. márc. 17. 22:04
 24/34 A kérdező kommentje:
2015. márc. 17. 22:05
 25/34 anonim ***** válasza:
Nem volt ez komoly csörte, nem is nagyon értem, miért rugózól annyit. Az m42-es őrültek pedig tuti hogy nyugisabb népség, mint azok az elmeháborodottak, akik az életüket az L-es objektívek permanens tesztelésére teszik fel :)
2015. márc. 17. 22:20
 26/34 anonim ***** válasza:
Ugye, hogy nem pistike. Hanem Pityu....:D
2015. márc. 17. 22:28
 27/34 anonim ***** válasza:

Én zenében utazom, és azért előfordul, hogy hasznos egy kritika. Tehát ha egy kezdőt sztenderdekkel traktál valaki, aki amúgy évek óta termel és jót, arra illik figyelni. Meg ha alaphiányosságokra hívják fel a figyelmet, arra is. Például a "rohadt sok a basszusotok" nem kellene kiváltson védekező reakciókat, hogy "dehát mire való a hangszínszabályzó" (nyomkodom majd a telefont mert az az egy szám élvezhetetlen, csak valószínű a törlésig pöcögtetek inkább...), meg hogy művészi szabadság blabla.

A képed nekem mint laikusnak tetszik, ha máshol kell legyen a téma, elviseli a körbevágást, és lehet agyalni szokatlan képarány hagyásán is, ha én lőttem volna, lehet, hogy nevetve fogadnám az aránykodósat, és ha folytatná, akkor fejcsóválva mosolyogva. Ha meg kérdi mi baj, akkor mondanám, hogy értem teljesen, hogy mit szeretne mondani, csak ugye a dolgok sose tökéletesek, ez egy egyszerű fénykép, ami nem akar hivatalos lenni. Elég a paraméterekkel szarozni, majd ha az már sima, akkor marad bőven figyelem mesterlövészkedni, meg marad az most is, csak nincs meg bennem a kényszer, hogy minden egyes képnél kockákra osszam a kompozíciót. A világ nem ilyen, és mi a világból hasítunk ki egy darabkát.

Nem kell minden táncosnak balettoznia. Nem kell Kodály módszer, hogy menjen a djent. Nem kell almát rajzolgatni, hogy tűzzománcozhass. Nem kell mérnöknek lenni, hogy játékterepet tervezz. Sose árt persze, de nem kell. Sőt, van akinek visszafogja a kreativitását, ha "túl sokat tud", mert valahogy előtérbe kerül az elemző megközelítés és oda a csoda. Velük is ez történhetett egyébként... :)

2015. márc. 17. 22:31
 28/34 A kérdező kommentje:
Igen,de nem gajjalhatom le a fát,hogy a háttér tökéletesebb legyen,meg a többi háttér még elég kopsz ,na meg a fa felsőbb részén volt az ág,de a lényeg nem a kép volt,hanem egy objektív amire azt mondták felejtős,hogy azért azzal is lehet aránylag jó képet lőni.
2015. márc. 17. 22:36
 29/34 anonim ***** válasza:
Lősz egy hátteret, letéped az ágadat, monitoron a háttér szétblurolva, ballal betartod az ágat k.vajól és katt :D :D
2015. márc. 17. 22:46
 30/34 A kérdező kommentje:
:D
2015. márc. 17. 22:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!