Miért akarják mindenkire rá erőltetni a "szabály szerű" fotózást?
ma 18:32
Csak tudod a baj az ,hogy ha van 10 gipsz jakab mindnek más a baja,tehát egymást is agyon oltanák.
"Csak tudod a baj az ,hogy ha van 10 gipsz jakab mindnek más a baja,tehát egymást is agyon oltanák."
És az neked miért fáj? Egyáltalán, miért érdekel? Sőt, továbbmegyek: mi közöd hozzá? A dolgo még mindig ilyen egyszerű: ha magadnak fotózol, tegyél magasról mások véleményére. Ha mások véleménye érdekel, akkor meg tegyél is valamit, hogy megfelelj az elvárásaiknak. Ha ez neked nem tetszik, akkor ne foglalkozz velük.
Nem várhatod el senkitől, hogy pont a te ízlésedet szeresse. Kb. olyan ez, mintha bemennél egy metálkoncertre, és közölnéd a jelenlévőkkel, hogy te mocskosul utáod a metált, és dzsásztinbíbert akarsz hallgatni, majd megsértődnél, amiért lehülyéznek.
Lépj át rajta. Vagy nézz magadba, és gondolkodj el azon, hogy ha sokan mondják neked, hogy szarok a képeid, akkor vajon ki a hülye.
Véleményem szerint ezen pont annyira nincs értelme vitázni mint azon hogy melyik a jó zene.
Illetve mint bármilyen szubjektív dolgon.
A fotós fórum olyan mint egy zene fórum kategóriák nélkül. Nincs az a zene amelyik mindenki szerint jó.
Valószínűleg tudsz találni hasonszőrű embereket, akik hozzád hasonlóan tudják értékelni a fotókat oltogatás és seggnyalás nélkül.
Ha jól értem, a kérdezőnek nem az a gondja, hogy valakinek nem tetszik a fotója, hanem az, hogy minden képnél rögtön odaugrik valaki, aki ledarálja ezt a pár szabályt, mintha egy könyvből magolta volna be és enélkül már nem is lehetne egy fotó sem jó.
De szerintem ez sok más témánál is jellemző, általában a kreatív dolgokra. De lehet, hogy magyar tulajdonság. Az emberek nem dicsérnek, nem keresik semmiben a jót, csak azt, mit lehet kritizálni. Időnként pedig valóban emészthetetlen, fellengzős stílusban teszik. Általában nem építő kritikát kap az ember, hanem beszólást.
A hozzáértést szerintem azzal lehetne megmutatni, hogy segíteni próbál az illető, nem felvágni.
Lehet, hogy igazad van - de az éremnek sajnos két oldala van.
Mindannyian láttuk már a tipikus pistikét, aki véletlenül lenyomta a nagy gombot, és egyből fotóművész lett, és nem értette, miért bántja mindenki.
Amíg nem ismerjük a részleteket, nem hisezm, hogy bármelyik irányba állást kéne foglalni. Azt ugyanis nem tartom valószínűnek, hogy akár flickr-en, akár más, nem kimondottan komoly, szakmai weboldalon bárkit lerohannának a bennszülöttek ilyen indokokkal.
ma 20:26
Senki nem mondta,hogy szarok a képeim,sőt elég sokan mondják hogy elég jók,és én tudom,hogy nem felelhetek meg mindenkinek,csak a hangnem m nem mindegy hogy szól be valaki a másiknak.
ma 20:55
Végre valaki aki megértette a mondandóm lényegét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!