Kedvesbandita kérdése:
Nikon D40, objektív hiba?
Figyelt kérdés
Nem régiben vettem egy alig használt Nikon D40-t. Csak hobbi fotós vagyok, nem értek igazából az ilyen fényképezőgépekhez, és történt egyszer, hogy az objektívem elakadt. 18-55-ös, és 35nél megakad, nehezen de tovább megy, de azért már a gép ugyebár nem tudja elfordítani maga... Olyankor ugyebár nem is tudok fotózni, de ha párszor oda-vissza megforgatom az objektívet, egy pár kép erejéig tökéletes megint. Mi lehet a hiba? Objektív vagy gép hiba? Cserés, vagy vigyem szervízbe?2015. febr. 15. 22:05
1/1 anonim válasza:
Biztos, hogy nem a váz hibája. Szorul az objektív zoom gyűrűje... de lehet, hogy jobban jársz, ha veszel egy másik 18-55-öt pl. használtan.
Úgy rémlik, hogy a D40-hez járó 18-55 egy sima, stabi nélküli objektív. A VR-es 18-55-ök használtan 20.000Ft körül vannak. Annyit megér.
Nem tudom mennyiért javítják, de nem hiszem, hogy nagyon olcsón meg lehet úszni.
Facebook-on keress rá, hogy Fotóklinika - írj neki, ő biztosan tud árat mondani (tájékoztató jelleggel is), ha érdeklődsz. Nagyon rendes srác és nagyon ügyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!