Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Nemrég néhány felvételt...

Nemrég néhány felvételt készítettem canon 600d-vel. Néhány felvétel alján elszíneződést figyeltem meg. Ez mitől lehet?

Figyelt kérdés
18-55mm IS II objektívvel rögzítettem. Már korábban is vettem fel vele akkor jó volt. Az érzékelő nem sérülhetett meg, mert a képekkel nincs ilyen probléma, illetve csak néhány felvételnél tapasztaltam ezt a jelenséget. Magic lantern volt rajta, ha ez bármit is számít. Én arra gyanakszom, hogy a "cropos videó" miatt lehetett. Néhány felvétel így készült. Esetleg túlmelegedhetett a gép? Szerintetek?

2014. máj. 7. 12:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha feltöltessz pár képet valószínüleg tudok segíteni.
2014. máj. 7. 15:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Mutass példát, vaktában elég nehéz bármit is mondani.
2014. máj. 8. 00:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Heló!

Az első válaszolóval beszéltünk már róla. Inkább bemásolom az üzenetet:

Heló!

Azt mondtad, hogy töltsek fel pár képet. Ezt sajnos nem tudtam megtenni. Gondoltam elindítom a videót, print screen-el kivágok egy képet és azt feltöltöm. A baj csak annyi, hogy miután kivágtam és beraktam ps-be már nem volt ott az elszíneződés. Ráközelítettem, lehúztam a képet az aljára és ott volt. Aztán mikor kicsit megmozdítottam a képet megint nem volt ott. Kimentettem jpeg-be ott nem volt látható, de a videóban igen. Ekkor elgondolkodtam, lehet, hogy a lejátszó vagy az operációs rendszer(xp) lehet a hibás. Átraktam laptopra(win7) és ott is megnéztem, a videóban továbbra is ott volt az elszíneződés. Ezek után mi a véleményed?

2014. máj. 8. 09:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Ezután megpróbáltam leírni, hogyan néz ki pontosan:

Hát megpróbálom leírni: teljesen elkülöníthető, full képernyőn kb 1mm vastagságú csíkról van szó. Van benne szürke, rózsaszín, kék, lila kb minden :D. Ez a csík kb minden második frame-en megtalálható, emiatt vibráló hatású. Amikor ez nem látszik, akkor meg egy egyszínű szürke csík látható. Tehát egy szürke és egy mindenféleszínű csík vibrálásáról van szó.

2014. máj. 8. 09:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Hány FPS-sel veszed a videót?
2014. máj. 8. 14:08
 6/6 A kérdező kommentje:
30
2014. máj. 10. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!