Esküvő fotózáshoz milyen objektíveket ajánlotok?
#10: Segítek: a 2. válasz tartalmazza, miszerint nem én lennék a fotós, csak érdeklődtem.
Mindenkinek köszönöm az információkat:)
Én régi fényerős fixekkel és rendszervakuval mentem: 50f1.8, 135f2.8, és elég volt. Nem azt mondom, hogy profi képek születtek, de nem is profiként mentem, és csak ennyit tudok mondani: gyors fókuszos objektívek (USM, és hasonló kulcsszavak), továbbá kösd fel a gatyád :)
Mindenképpen jó tudni, hogy milyen sorrendben mennek a dolgok a házasságkötő teremben. Ez minden házasságkötőnél (bocs, nem tudom a hivatalos nevét) más és más. Az aláírás rémálom, ismerős leült, aláírta, majd felállt, és mindezt 3 másodperc alatt. Szó szerint arra nem volt időm, hogy a fejemhez fogjam a gépet, nemhogy képet csináljak. Ezért jó, ha tudod, hogy milyen sorrendben mennek a dolgok. És mégegy valami: vakut mindenféle formában felejtsd el a házasságkötő teremben, és a templomban!!!!! Az ifjú pár azért bízza meg néha NEM GYENGE pénzekért a PROFI fotóst, hogy legyen mindenről PROFI képe. Ha például azért lesz rossz egy kép, mert TE épp szembevakuztál, és ezért mondjuk nincs kép az első hitvesi csókról, vagy a gyűrűfelhúzásról bizony helyenként el is áshat a közeli erdőben az ifjú pár. Ha egy mód, és lehetőség van rá, akkor legyél MINDIG a fotós mögött, épp elég idegesítő lesz számára az önjelölt telefonos facebookfüggők, akiket feszt el kell zavarnia (hidd el, Te is észre fogod venni, mikor 135mm-es objektívvel fényképeznél egy félportrét, és mivel messze vagy beáll eléd 3 sor telefon, meg kompakt). Használj legalább 50mm gyújtótávolságot, mert épp elég ideges lesz az ifjú pár, nem kell még az is nekik, hogy a képükbe másszál 18mm-rel. Továbbá szembe sose vakuzz (bár ezt veheted alap szabálynak), mindig legyen szögben a rendszervaku (a beépített meg úgyis csak díszként funkcionál). Te se szereted, ha teleküldik a fejed fotonnal, mások se szeretik.
Mindezt úgy mondom, hogy sose voltam esküvői fotós, soha nem is leszek, és csak vittem magammal a fényképezőgépet az esküvőre, és ezek a (nagyon minimális saját) józan gondolkodásom, tapasztalataim.
Tehát: légy láthatatlan a profi fotós képein (senki nem Rád és a fényképezőgépre kíváncsi a képeken), tarts távolságot fényképezéskor, vakut házasságkötőben, templomban NE használj inkább, és tudd, hogy mikor mi következik.
"Mit csinálsz ha pont azon az esküvőn akad be az USM motor..."
Előveszem a pótobjektívet.
Akkor pontosítok, mert nem voltam elég világos. Ha egyFÉLE objektívvel kell megoldani, akkor a 24-70mm F2,8-at ajánlom. Akár a régebbi, akár az újabb változatot. Utóbbi jobb minőség, de sokkal drágább is.
Templomban is elég.
Igazad van, egyik sem stabilizátoros.
Én már nem mondok semmit se. Megkértezte a kérdező, hogy esküvőn mivel fényképezzen. És ott tartunk, hogy 50mm/f2 környékén nem tudjuk tartani a reciprokszabályt ISO3200-on egy - bár nem a legfényesebb - de szemnek normális fényben. Azért álljon már meg a menet...
Mi történik ha az USM gallyra megy?! Vagy feltekerek egy másikat, amivel próbálom menteni a menthetőt, vagy (én például) nem riadok vissza a manuál fókusztól (sőt, gyakorlatilag csak azt használok)...
Szóval srácok nyugalom van, és álljunk már meg egy percre pihenni...
Akkor tudsz másikat feltekerni ha van másik. Egyébként meg van éppen elég olyan templom, ahol nem, hogy az AF-nek, de a szemednek is kevés a fény. De hangulatos. A reciprok szabály pedig csak egy dolog. A téma mozgásához semmi köze. Egy gyorsabb (kéz)mozdulat 100-ad alatt simán bemozdul és vége a dalnak.
Tényleg jó lenne valami olyasmiről beszélgetni amit minden héten csináltok Ti is mert így ennek valóban nem sok értelme van.;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!