Milyen kezdő DSLR fényképező a jó?
Ilyen árkategóriában bármelyik, mivel kb. belépőt tudsz venni.
Javaslom menj be a médiába, és nézd meg, hogy melyik esik jobban kézre, melyiket tudnád könnyebben kezelni, melyik milyen érzetet ad, ha a kezedben van, és 135e alatt van (15-öt számolj rá egy táskára, meg egy memóriakártyára).
Amik úgy saccra 135e forintból szóba jöhetnek:
Canon 1100D + 18-55 IS II ~100e
Nikon D3100 + 18-55 VR ~100e
Nikon D3200 + 18-55 VR ~135e
Canon 600D + 18-55 IS II ~135e
Pentax K-500 + 18-55 DAL ~135e
1100D teljesen jó lesz, bár ha később jobban bele akarsz mélyülni a dolgokba, és szertsz idióta szögekből fotózni, akkor a 600D mégjobb a kihajtható kijelző miatt. Viszont az AF rendszere ugyan az, mint az 1100D-nek.
Én azt mondom, hogy egy 600D jó, ahogyan az 1100D is, és a késöbbiekben csak az objektívekre fókuszálni, hiszen egy jó obival nagyon sok minden kihozható egy gépből.
És ez most nem csak a Canonra vonatkozik, hanem a Nikonra, Pentaxra, és egyéb más márkára is.
Ha pedig komolyabban akarsz videózni, akkor Canon. Ők egyszerűen ott tartanak, hogy már egy DSLR is igen jó videót képes rögzíteni, persze ez megint csak objektív függő, hiszen a Canonnak van pár olyan objektívja, ami videózásra lett kifejleszve. A Canon 700D (600D és a 650D utódja) támogatja az STM motoros objektíveket, melyek szinte hangtalanul fókuszálnak és támogatják a videó közbeni autófókuszt.
Nem akartam ennyire Canon oldalúan leírni a dolgokat, de én csak a Canont ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!