Kezdőnek bridge, vagy belépő DSLR?
Sziasztok.
Szeretnék el kezdeni komolyabban fotózni, eleinte család, ismerősök, későbbiekben akár esküvő is, ha elegendő tudás van.
Kezdőként egy komolyabb bridge, vagy egy belépő DSLR?
A gép mindegy, ha egy öreggépen is el sajátíthatom a dolgokat, a lencse viszont lehet drágább.
160.000ft-ot szánnék rá.
"egy komolyabb bridge, vagy egy belépő DSLR"
Azt a komolyabb bridget szarrá alázza akármelyik tükrös gép, ha a képminőséget nézed és nem azt, hogy hű van a bridgén egy 200x zomm, ami a hosszú végén egy hígfosás :)
A komolyabb bridge beltérben meg gyenge fénynél kb. egy drága elektronikus hulladékká változik (na jó, ez picit túlzás :), míg egy tükrös géppel még tudsz elfogadhatő képeket készíteni.
"veszek egy kompaktot/bridget tanulni, aztán majd ha már okos/ügyes leszek, na akkor egy tükröst". Ez gyakori okoskodás, de ha van rá pénzed, lépj át ezen a szakaszon.
Köszönöm a válaszod.
160.000-ből egy induló kit-et segítenél össze állítani?
Canon 30,40d megfelel, de hozzá milyen obit ajánlasz?
Portré fotózáshoz kellene.
E-mellé még milyen fix obit ajánlasz?
Köszönöm a válaszod.
160.000-ből egy induló kit-et segítenél össze állítani?
Canon 30,40d megfelel, de hozzá milyen obit ajánlasz?
Portré fotózáshoz kellene.
E-mellé még milyen fix obit ajánlasz tájra?
A 30D egy nagyon jó kis váz (nekem is olyan van, egy másodpercig nem bántam meg, hogy megvettem). 50-60e körül kapsz szép állapotút.
Ha portrézni akarsz, akkor vegyél egy 135mm f2.8 M42 objektívet. Igaz, hogy teljesen manuális, de iszonyatosan jó képeket lehet vele csinálni, és nagyon tudja mosni a hátteret (google képkeresőbe írd be, hogy bokeh monster). chipes adapterrel megkapod 15e körül.
Veszel még hozzá egy 18-55mm IS II kitobjektívet használtan 15-20e között.
Ez így saccra 90e forintból megvan bőven, még marad ~70e forintod, amit félreraksz. Aztán használat közben kiderül, hogy mire van még szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!