Kezdő vagyok. Milyen fajta géppel kezdjek neki? Bridge, belépő DSLR?
Szeretnék elkezdeni fotózni. Egyenlőre hobbi, későbbiekben komolyabban. Sajnos nincs pénzem külön oktatásra. Könyvet, e-könyvet olvasom, próbálok mindent megtanulni.
Főként portrét készítenék, ha már elértem azt a szintet szeretnék esküvőn fotózást vállalni. (tudom ehhez nem elég ilyen fel szereltség, később bővül)
A kérdés, hogy egy erősebb bridge gép (sony HX300) vagy egy DSLR?
Öregebb gép is megfelel, ha azzal is meg tudnék mindent tanulni ami szükséges.
Összes összesen 150,160.000ft lenne összesen.
Köszönöm a segítséget!
Ha később ezzel szeretnél foglalkozni, akkor szükséged lesz:
- OKJ-s végzettségre (2év, fényképész és fotótermék-kereskedő vagy alkalmazott fotográfus, mindkettő ad kb. 20%-nyi tudást, a többit neked magadnak kell megszerezned),
- Munkára alkalmas felszerelés esküvőhöz informatikai háttérrel együtt kb. 1,5M Ft-nál indul,
- Autóra (mert a fenti felszerelést nem fogod tudni tömegközlekedéssel cipelni és az esküvői helyszínek jelentős része nem megközelíthető tömegközlekedéssel
- Évi további 1,5M Ft-ra a költségeid fedezésére.
Ha valóban szeretnél ezzel foglalkozni akkor mindenképpen dSLR-t vegyél, de amit 160e Ft-ért kapsz az jó eséllyel alkalmatlan arra, hogy később munkára használd (tanulni persze jó, sőt egy redundáns másodváznak később is jó lehet, de munkára alkalmatlan), kezdj el fotózni, tanulj ( [link] , [link] ezeken kívül számtalan megfelelő oktatóanyag van a neten, amik az alapokon túl mást is adnak). Emellett amikor már elérsz egy szintet (érezni fogod, hogy mikortól kíváncsiak mások is a fotóidra) el kell kezdened egy brandet építeni. 5-6 év alatt egy jó online marketinggel megtámogatva lehet esélyed beindítani egy vállalkozást, ami már profitot is termel, de ehhez naponta-hetente frissülő weboldal/blog/facebook oldal kell és még ez sem garantálja, hogy meg is fogsz élni belőle. :)
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!