Fotósok szerintetek milyen lett a képem?
Maga a kép és a koncepció tetszik. Nem középen van a téma, jó a mélység-élesség is.
Viszont nagyon zajos a kép, és ennél fogva nem is elég éles. Milyen géppel csináltad? Kézből?
Mozdulatlan téma esetén jobban járnál egy állvánnyal, alacsony iso-val és hosszabb záridővel. Nem lenne ennyi zaj a képen.
Bemozdult - innentől a kukában a helye.
1/40 másodpercet 26 mm-es ekvivalens fókusztáv mellett már illene kézből bemozdulásmentesen kitartani. Ha nem, lehet emelni az ISO-n, ilyen kevés fény mellett nem kell a 80-hoz ragaszkodni.
Az már más kérdés, hogy az ISO 80 ellenére roppant zajos a kép. Talán túl sok az utólagos élesítés?
A színvilágával sem vagyok kibékülve, túl meleg, túl sárga, de ez mondjuk szubjektív. Zavar még kissé az előtérben heverő sötét, félbevágott lámpa is.
Viszont szerencsére némi tudatosság is felfedezhető, hiszen elkerülted a kezdőkre oly jellemző középre szerkesztését, és bár a háttér elmosása lehetne - szerintem - alaposabb is, mégis jobb a semminél. Kérdés persze, hogy ezekben mennyi a szándékos.
Persze, töltsd fel, szívesen megnézem.
Ha valóban iso 80-nal készült a kép (bocs, nem néztem meg az exif file-t), akkor viszont fura, hogy ennyire zajos.
Virágot ne mutass, semmiképpen se. A Földön óránként 340000 virágos kép készül. De ha úgy érzed, tudsz a témában újat mutatni a világnak, hát rajta (nem, nem tudsz)
A képről már nem is merek véleményt alkotni, mer itten lecsesznek :)
Ha az építő jellegű, de negatív kritikára is kíváncsi vagy, akkor mutasd.
Ha kizárólag azt szeretnéd hallani, hogy fú de szuper, akkor ne mutasd...
Biztos sokan fotóztak már virágot, de akkor már soha többet ne tegye senki? Ilyen alapon kb semmit sem érdemes fotózni, mert minden megvolt már korábban. Nem hiszek ebben az elméletben.
Mutasd meg, és akkor tudunk róla véleményt nyilvánítani, hogy mennyire érdekes vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!