Fotósok help please! Először probálkozom hosszú expoziciós idővel fotózni. Kimentem hogy 1 és 3 percre beállított záridővel fotozzak. A gép állványon volt, önkioldót használtam. Mégis az összes képem fehér lett semmi nem látszik. De miért?
Nincs itt semmi gond, ha sok a fény és hosszú a záridő akkor a képek ilyenek lesznek. Ez már csak így működik!
Javaslom kísérletezz kisebb záridővel. Mit akartál egészen pontosan fotózni és főleg milyen napszakban? Én hosszú záridőkkel ( több perc) csak asztrofotós ismerőseimnél találkoztam.
Ez egészen hihetetlen! A nappal szokásoshoz képest sokezerszeres expozíciót használtál és fehér lett a kép? A kutyafáját!
Bár az idejárók valamiért gennyesen félnek a guglitól, de azért javaslom tanulmányozni a "hosszú expozició" kifejezést. Sőt extra perverzióként a "szürkeszűrő" szót is melléveheted.
te irtad ki a masik kerdest is, amire valaszoltam. hat ha veszel egy fenykepezot, akkor legalabb olvasd el a hasznalati utmutatojat, mert szerintem ott is kiternek erre. az ilyen elnyult felhohoz nagyon jo alkalom kell, es naplemente. ilyenkor el lehet menni maximum 4 s's-ig.
a 3 perc mar astrofotonal sok kb, en ott szoktam 120 s's-ot alkalmazni mivel ennel lassabbon mar bejonnek a varos fenyei
Plusz info:
Fényszennyezés mentes környezet, követőmotoros csillagászati állvány, vezető távcsővel. több perces záridővel. El sem hittem, hogy ilyent lehet fotózni amíg nem láttam. Döbbenet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!