Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » FOTÓSOK! Mondanátok kritikát...

FOTÓSOK! Mondanátok kritikát erről a képről? /lent/

Figyelt kérdés
[link] .. nagypapámról próbáltam képet készíteni. 14/L

2014. jan. 15. 17:30
1 2
 1/17 savanyújóska ***** válasza:
Nem vagyok fotós, de azért értékelem a jó képeket, és van néhány hozzáfűzni valóm. Egyrészt ezt a több képet egybe dolgot felejtsd el, inkább árt, mint használ. A harmadik kép egész használható, szép, viszont nem jó a kontraszt a homloka és az orra találkozásánál nézd meg, fénylik. Az első életlen, a második jó lenne, de az arca éles, viszont a keze már nem. A negyediknél gondolom a füstöt fújja ki, de itt inkább ködnek tűnik. Maga a kompozíció nekem tetszik, de szerintem ha komolyabban érdekel a téma, szerezz be egy komolyabb eszközt. (Ideális esetben tükörreflexeset, de ha nincs keret már egy Bridge kategóriás is megfelel.)
2014. jan. 15. 17:40
 2/17 anonim válasza:
szerintem nagyon jó! nem vagyok fotós de képeket készítek :) milyen géppel csináltad? 13/l
2014. jan. 15. 17:40
 3/17 anonim válasza:
mondjuk a füstöt valahogy egyedibbre vagy hogy is mondjam.. jobban ki kellett volna dolgozni:) tényleg olyan mint a köd. ettől el tekintve jók lettek
2014. jan. 15. 17:43
 4/17 A kérdező kommentje:
Ezt egy Nikon D3100-assal csináltam.És köszi!
2014. jan. 15. 17:47
 5/17 anonim válasza:
Kiváló , gondolom meg kezdő vagy es jol megy, van tehetséges hozza! Szerintem bár ez egyedi vélemény az effectek miatt az utolso kep nem illik mivel a többi erősebb-sötétebb kép és az meg világos! Egyéb baj nincs, az hogy tobbet egybe rekesz az nm baj hisz szerintem mindenkinek kényelmesebb egy kepet mg ezni mint 4-et...
2014. jan. 15. 18:57
 6/17 anonim ***** válasza:
49%

Felesleges a több kép, keresd meg azt az egyet ami elmondja amit szeretnél. Életlen, ha nem vagy biztos magadban, fotózz tágabb rekesszel, mert így ha van is éles pontja a képeknek, az rossz helyen van.

Többiek: azért mert le tudta fotózni rosszul a nagyapját és át tudta húzni feketefehérbe, azért ne kiáltsuk már ki egyből tehetségesnek, ez így kb. nulla.

2014. jan. 15. 19:27
 7/17 anonim ***** válasza:
50%

Maga az ötlet nem rossz, és a fekete-fehér is illik hozzá, de a megvalósítás nem igazán tetszik.

A fejek egymás felett olyan furcsa oszlop hatást keltenek, hogy nem igazán tudom, hová nézzek.

Az első valóban nem éles, a harmadik nekem nem illik a többihez, mert azon megszakad a folyamat. A füstnél pedig jobban meg kellett volna mutatni a füstöt magát.

Próbálkozásnak jó, legalább nem a szokásos "lőttem egyet a kertben" kép.

2014. jan. 15. 19:52
 8/17 anonim ***** válasza:
62%

"azért mert le tudta fotózni rosszul a nagyapját és át tudta húzni feketefehérbe, azért ne kiáltsuk már ki egyből tehetségesnek, ez így kb. nulla."

Egyetértek, nincs itt semmiféle produkció, hiába nyaliztok a kiscsajnak. "Papa nézz a gépbe, katt-katt" az eredmény ennek megfelelő. Szívtelen bunkó vagyok, de leszarom, ez a véleményem. Viszont rengeteg nagyon jó fotós munkásságát lehet a neten előbányászni, akik tudtak embereket fotózni. Tanulni kell tőlük.

2014. jan. 15. 21:02
 9/17 anonim ***** válasza:
Van benne ötlet, de kicsit zavaró, hogy szlalomoznak a fejek lefelé a képen. Viszont ha mindenképp így szeretnéd, akkor is balra tolva helyezd, mert az európaiak tekintete alapvetően Z szerűen fut végig egy képen, és zavaró az üres hely a Z elején.
2014. jan. 15. 21:37
 10/17 anonim ***** válasza:

Ha a négy képet egyként kell nézni, akkor nem értem a koncepciót. Talán szív-sürít-lenttart-kipufog? Mit szív az öreg, zöldet?

Külön-külön: Az első bemozdult, a második-harmadik csak unalmas, a negyediken meg koszos vagy párás lett a frontlencse.

Az összes képen ki van égve a homlok/orr/kéz/cigaretta.

Egyik kép sem elég részletgazdag. Nem jön át a bőr textúrája, az apró részletek.

A háttér ellenben lehetne jobban is elmosva...

A ff konverzió pedig túl laposra sikerült.

Lehet lepontozni, de ez(ek) a kép(ek) nem jók.

2014. jan. 15. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!