Fotósok, ez a halszem optika vajon mennyire jó?
Figyelt kérdés
Gondolkodtam halszem objektíven, de elég borsos áruk van...és én csak most kezdtem, hobbi szinten fotózok, nagyon szeretem a halszemes képeket, és volnának is ötleteim mit fotózhatnék le széles látószögben. De ez a objektívre szerelhető hol van minőségben egy objektívhez képest?
Nagyon a béka s*gge alatt, vagy azért hobbifotózásra jó?
2014. jan. 15. 12:14
1/2 anonim válasza:
Ha csak most kezdted, akkor szerintem érdemes várni még pár évet és megfontolni. A halszem obi inkább ilyen szórakozásra való mint komoly fotózásra. De némelyik gépeken (tippelen hogy tükrösöd van) be tudod állítani a menüben hogy úgy fényképezzen mint ha halszem lencse volna rajta , még ha nincs is. Szerintem előbb próbáld ki ezt. És ha már elég jól megy , utána vegyél egy halszem lencsét.
2/2 anonim válasza:
Ez egy előtét, ami rontja a képminőséget, cserébe növeli a látószöget és egy gyenge effektet tesz a képre. Semmi, amit egy kitobjektívvel és Lightroommal ne lehetne jobb minőségben megcsinálni. Kerülj minden ilyen előtétes gányolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!