Fényképezőgéppel hogy lehet sötétben szép, telt, kontrasztos színes képet készíteni?
Akármilyen beállításokkal próbálkozom mindig egy gyatra narancssárgás meleg szín az alap és kivehetetlen a kép tárgya, teszem azt egy járműről vagy egy épületről készült fotón. A fényképezőm egy Nikon Coolpix L27.
Próbáltam ugyanígy a Samsung Galaxy S II telefonommal, ahol ugyan szintén nem egy tökély a fotó, de legalább kékes feketés az alapárnyalat, nem narancssárga.
Fehéregyensúlyt állíts.
Vagy ha azt nem tudsz, akkor ha van olyan lehetőség, hogy villanyfény, vagy természetes fény, akkor inkább legyen a természetes.
A villanyfénynek van sárgás színhatása.
amelyik gép tud B (Bulb) expót, az már megéri, mert többnyire nem a kommerszeken van
itt olvashatsz kicsit az éjszakai fotózásról, bár nem olvastam végig, csak átfutottam, mert beírtam a keresőbe a "fényképezőgép bulb" szavakat, azt remélve, hogy kidob pár gépet, de sajna nem :(
az enyémet nem ajánlgatnám mert az húzós az objektívokkal, állvánnyal, távkioldóval együtt (Canon Eos 5D MARK II)
Utolsó, ez szerintem nem igaz.
Ha állványra teszed a gépet, akkor akár egy kompakttal is lehet használható eredményt elérni. Ne vetessünk már meg a kérdezővel rögtön egy több százezres szettet.
Amint a gépnek van lehetősége bemozdulás nélkül elkészítenie a képet, akkor jó lesz a kép. Állvány! Ne akarj sötétben kézből fényképezni.
A színt pedig a fehéregyensúly állítása oldja meg.
A tárgy azért lesz kivehetetlen, mert a géped több másodperc alatt szeretné lefényképezni, a kezed meg közben megmozdul. Ismétlem, nem drága gép kell hozzá, hanem egy stabil állvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!