Karácsonyra kaptam egy Canon EOS R100 fényképezőgépet. Észerevettem hogy a kijelző tele van zöld pontokkal (több száz), mit tegyek most? (A beállítások menüben is ott vannak.
20-as, szerinted hogy müködik ez? Az elado Magyarországon perfekt némettel rávágja, hogy "Kein Problem, machen wir das selbstverständlich für Sie!"
Olvasd el a Mediamarkt.de oldalán már légyszi a szabályokat.
"Olvasd el a Mediamarkt.de oldalán már légyszi a szabályokat."
Miért én olvassam el?
Olvasd el te.
Tisztázzuk a fogalmakat.
Én állítom, hogy a német üzletben vásárolt cuccot lehet a magyarban gariztatni, semmi nem tiltja, se jogszabály, se törvény, se rendelet, se szabályzat. Ám ezt te cáfolod. Gondolom van rá valami alapod a szerény véleményeden kívül. Tehát másold be ide nyugodtan, hogy megértsük miről is van szó, mert az, hogy "20-as, szerinted hogy müködik ez?" az nem elég meggyőző. Ha tényleg van ilyen, amivel meg tudsz minket győzni, akkor te nyertél.
A kérdező nem tudom hogy merre lakik, hol van üzlet a közelében, de ha teheti, azt javaslom, a készülékkel és a papírokkal együtt nyugodtan fáradjon be személyesen, és kérjen segítséget. Hétfőn teljes nyitvatartás van.
Én ismerem a szabályokat, azért irtam az elsö válaszom (19). Keresse az aki nem tudja. Akkor a gyengébbek kedvéért:
Tegyük fel, ha azt mondja a vásárló, hogy : kérem vissza a pénzt a cuccért, akkor hogy könyveli el a Magyar a Német áfát? Mit csinál az áruval? Bocs....
Az üzlet (vásárlás) Németországban lett megkötve, igy csak ott reklamálhat és a német törvények vonatkoznak rá.
Ezért van az például, hogy ha Spanyolországban veszi meg, képzeld 3 év jótállást kapott volna. Németországban 2 év. Magyarország meg összeghez köti. Es te szerinted még mindig ugyanarról a Media Markt-ról beszélünk?
DE- Német
AT- Osztrák
GB- Britt
NL- Holland
Stb
"Az üzlet (vásárlás) Németországban lett megkötve, igy csak ott reklamálhat és a német törvények vonatkoznak rá."
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!