Mi lehet az oka, hogy a képeimen a fénnyel teli területeken megjelenik egy fekete folt?

Figyelt kérdés
Nem régen vettem egy fényképezőgépet, természet fotózáshoz használom. Mikor visszanézem a képeket, akkor szoktam látni, hogy némelyik felvételen a fényesebb területek ilyen “villódzó” fekete foltot kapnak. A záridőt és az iso-t próbáltam eddig változtatni, illetve megnéztem auto módban is, és ott is fennáll a probléma. A memoria kártyára gondoltam még, hogy esetleg azzal lehet gond, de sajnos azt még nem volt lehetőségem kicserélni.
2024. febr. 25. 10:26
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

"Mint mondtam a probléma forrására már mindenféle típustól és stílustól függetlenül is választ kaptam"

Tán velünk is közölhetted volna, hogy ne tépjük egymás idegeit feleslegesen.

2024. febr. 26. 16:26
 12/34 anonim ***** válasza:
40%

Lehet, hogy tanyán él, azért mindenki neki a kettő.

Átlag képnézegetőben ugyan nem villog semmi, akárhová is van exponálva. Szóval még azt kéne tudni, miben villog?

2024. febr. 26. 20:35
 13/34 anonim ***** válasza:
78%
Nyilván a kamera kijelzőjén, csak ezt is elfelejtette említeni...
2024. febr. 26. 20:39
 14/34 anonim ***** válasza:
#12 nyilván a kamera kijelzőjén, de én miért tudtam egyből hogy mire gondol? Nem gondolod hogy kicsit óvodás a viselkedésed?
2024. febr. 26. 20:58
 15/34 anonim ***** válasza:

"Nem gondolod hogy kicsit óvodás a viselkedésed?"

Segíteni akartam, az elején valaki kérdezte, gyogyóskám.

2024. febr. 26. 21:13
 16/34 A kérdező kommentje:

#11 A 6 válaszom utolsó gondolata végülis éppen ez volt.

#14 Így igaz, a kamera kijelzőjén volt a gond, számomra valahogy egyértelmű volt egyébként és azért örülök, hogy volt, aki értette is.

A segítséget mégegyszer köszönöm !

2024. febr. 26. 22:09
 17/34 anonim ***** válasza:
No akkor remélem az is egyértelmű számodra, hogy a használati utasítás nem viccből van a gépedhez csomagolva.
2024. febr. 27. 05:07
 18/34 anonim ***** válasza:

Igen, a Canon gépek így jelzik, ha kiégett a fotó. Más gyártóknál azt hiszem zebracsík szokott lenni. Ezzel az a baj, hogy utómunkával sem tudod visszahozni azt a részt, ahol kiégett, ott csak egy egyszínű fehér folt lesz.

Ha nem manuális módban vagy, akkor az expozíció kompenzáció lejjebb tekerésével tudod eltüntetni.

2024. febr. 27. 09:49
 19/34 anonim ***** válasza:
16%

"Ezzel az a baj, hogy utómunkával sem tudod visszahozni azt a részt, ahol kiégett, ott csak egy egyszínű fehér folt lesz."

Ez nem igaz. Pontosabban akkor igaz, ha jpg-ben fotózol, mert az alapján jelöli ki a kiégett részt - azonban ha raw-ban fotózol, akkor a villogó rész még tartalmazhat érdemi információt.

2024. febr. 27. 11:56
 20/34 anonim ***** válasza:
#19 Ez egy baromság. Ha már villog akkor teljesen kiégett, hiába fotózol RAW-ban, az ottani adatok "elvesztek".
2024. febr. 27. 13:09
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!