Mi lehet az oka, hogy a képeimen a fénnyel teli területeken megjelenik egy fekete folt?
"Mint mondtam a probléma forrására már mindenféle típustól és stílustól függetlenül is választ kaptam"
Tán velünk is közölhetted volna, hogy ne tépjük egymás idegeit feleslegesen.
Lehet, hogy tanyán él, azért mindenki neki a kettő.
Átlag képnézegetőben ugyan nem villog semmi, akárhová is van exponálva. Szóval még azt kéne tudni, miben villog?
"Nem gondolod hogy kicsit óvodás a viselkedésed?"
Segíteni akartam, az elején valaki kérdezte, gyogyóskám.
#11 A 6 válaszom utolsó gondolata végülis éppen ez volt.
#14 Így igaz, a kamera kijelzőjén volt a gond, számomra valahogy egyértelmű volt egyébként és azért örülök, hogy volt, aki értette is.
A segítséget mégegyszer köszönöm !
Igen, a Canon gépek így jelzik, ha kiégett a fotó. Más gyártóknál azt hiszem zebracsík szokott lenni. Ezzel az a baj, hogy utómunkával sem tudod visszahozni azt a részt, ahol kiégett, ott csak egy egyszínű fehér folt lesz.
Ha nem manuális módban vagy, akkor az expozíció kompenzáció lejjebb tekerésével tudod eltüntetni.
"Ezzel az a baj, hogy utómunkával sem tudod visszahozni azt a részt, ahol kiégett, ott csak egy egyszínű fehér folt lesz."
Ez nem igaz. Pontosabban akkor igaz, ha jpg-ben fotózol, mert az alapján jelöli ki a kiégett részt - azonban ha raw-ban fotózol, akkor a villogó rész még tartalmazhat érdemi információt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!