Mi lehet az oka, hogy a képeimen a fénnyel teli területeken megjelenik egy fekete folt?

Figyelt kérdés
Nem régen vettem egy fényképezőgépet, természet fotózáshoz használom. Mikor visszanézem a képeket, akkor szoktam látni, hogy némelyik felvételen a fényesebb területek ilyen “villódzó” fekete foltot kapnak. A záridőt és az iso-t próbáltam eddig változtatni, illetve megnéztem auto módban is, és ott is fennáll a probléma. A memoria kártyára gondoltam még, hogy esetleg azzal lehet gond, de sajnos azt még nem volt lehetőségem kicserélni.
2024. febr. 25. 10:26
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

#19, sosem volt még Canon a kezedben, ugye? Vagy még sosem fotóztál RAW-ban.

Vagy fogalmad nincs arról, hogyan működik a kamerád, csak az általad hallott hiedelmet szajkózod ahelyett, hogy egyszer kipróbálnád és meglepődnél...

2024. febr. 27. 13:48
 22/34 anonim ***** válasza:
10 éve fotózom. Nem fogok baromságokon elkezdeni vitatkozni.
2024. febr. 27. 14:22
 23/34 anonim ***** válasza:
Tíz éve, mi? Akkor tényleg jobb, ha hallgatsz.
2024. febr. 27. 14:35
 24/34 anonim ***** válasza:
Miért, valamelyikőtök tudja pontosan, mikor kezd el villogni? Én még sosem láttam ezt leírva. Tárgyalt gépezet manualjában is annyi van: overexposed, clipped highlights
2024. febr. 27. 14:45
 25/34 anonim ***** válasza:

Én például kipróbáltam, kitapasztaltam.

Mert érdekelt.

Az viszont marhára nem érdekel, hogy egy khm... ember, aki "10 éve fotózik" de fogalma nincs a témáról, leáll-e velem vitatkozni vagy sem.

2024. febr. 27. 15:31
 26/34 anonim ***** válasza:

"Én például kipróbáltam, kitapasztaltam."

No, és megosztod a tapasztalatot?

2024. febr. 27. 16:01
 27/34 anonim ***** válasza:
Már megtettem.
2024. febr. 27. 16:14
 28/34 anonim ***** válasza:
Jó, hát ha nem akarod, hát reméljük, a sors majd visszaüt.
2024. febr. 27. 17:43
 29/34 anonim ***** válasza:
44%
Mit hisztizel? A #19 hsz-ben megtettem. Leírjam tán mégegyszer?!
2024. febr. 27. 18:30
 30/34 anonim ***** válasza:
Kismértékű kiégést vissza lehet még hozni. Ha nem a fő témán van, akkor nem foglalkoznék vele.
2024. febr. 27. 20:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!