Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fényképezőgép természetfotózás...

Fényképezőgép természetfotózáshoz? (A többi lent)

Figyelt kérdés
Mobiltelefonon kamerája mindig szépítő lencséket és természetet megzavaró vakut használ. Szeretnék hobbi erdei fotózáshoz egy nem túl drága fényképezőgépet venni, ami valódi látványt adja vissza a fotóból és nem használ semmilyen plussz effektust.Kérdés hogy milyen márkájú fényképező gépet érdemes erre a célra megvenni?

2023. febr. 5. 10:36
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

38:

Korábban írtam, tudnék én is olcsó gépet ajánlani, csak az a probléma, hogy ha tovább akarna lépni a kérdező a telefonos fotózáson, akkor ilyen áron olyan gépet tudnék ajánlani, amivel rengeteget kellene tanulnia, hogy legyen az egésznek értelme. De arra nem hajlandó, mert a telefonja beállítási lehetőségeit sem hajlandó megtanulni. Neki egyedül az lenne előrelépés technikailag a telefonhoz képest, ha egy modern MILC + kitobival full automata módban fotózgatna, ez viszont messze nem jönne ki a keretből. Amúgy sem hiszem hogy jó irány lenne, mert inkabb tanulnia kellene. Ha meg nem tanul, akkor jó a telefon is, esetleg egy drágább telefon, jobb app, amelyik még jobban körbenyalja a hátsóját. Pl. egy felső kategóriás hüvely telefon, amelyikkel megnyomja a gombot, és kész a szénné főzött kép.

2023. febr. 13. 17:55
 42/51 anonim ***** válasza:
27%

"És én itt szerintem a válaszadásból ki is szálltam, mert felesleges érvelni."

Ezt 4, azaz négy percig volt képes betartani. :D :D :D

2023. febr. 13. 18:49
 43/51 anonim ***** válasza:
27%

#40 érted te amit írok he?

Pixinfo cikkből idézve: "Canon PowerShot G1, Canon PowerShot G2, Casio QV-3500, HP PhotoSmart 715, stb."

Többek között Panasonic és Sony is megkapta ugyanazt az optikát. Igen, nem cserélhető, de attól Canon obi, csak más a körítése.

De megint csak a csípőből kiröhögés megy. Nem baj, ennyi örömöd legyen csak az életben.

2023. febr. 13. 19:26
 44/51 anonim ***** válasza:
64%

"Hivatalos információnk ugyan nincs róla, de az objektív mind paramétereiben, mind pedig kinézetében azonos a Canon PowerShot G1-esen megjelent, majd a G2-esen, a Casio QV3000-esen és a QV3500-ason ismét feltűnt optikával."

:D

2023. febr. 13. 22:09
 45/51 anonim ***** válasza:
47%

#44 Megmagyaráznád mi olyan nagyon vicces egy olyan tényben, hogy azonos optikát kapott egy rakás korabeli kompakt gép?

Tényleg fel nem foghatom mi vicces van egy technikai és üzletpolitikai tényen.

Akkoriban volt a G széria, meg más gyártók, akik elérhetőbb áron kínáltak alternatívát, minőségbeli csökkenés nélkül. És akkor?

Én ebből kiválasztottam egy 2002-es Casiot. Hidd el, jó szolgálatot fog még az tenni. Ha valaki fotózgatni akar, nem kell (több)százezres géppel kezdeni.

Természetfotózás alatt a kérdező szerintem ettől többet nem értett, mint ami pl. e galériában is megtalálható, az említett Canon obis kompakt képei:

[link]

Vagy a ti olvasatotokban ezek is hulladék minőséget képviselnek? Akármelyik képet is nézzük? Akkor megint csak oda lyukadunk ki, hogy titeket nem a fotózás, a téma stb. hoz lázba, hanem a farokméregetés hogy mennyire új, minél drágább, agyonfícsörözött gép van a kezetekben. És úgy tűnik erre való rávilágítás nem tetszik itt sokaknak. Másik, azt gondoljátok mindenki egyből a NatGeo címlapra készül aki itt kérdez, és minimum Canon R vagy Nikon Z szériás gép kell, egy garnitúra modern új objektívvel, több millió Ft értékben.

És végezetül, nem csak én vagyok ilyen "hülye barom" hogy jobban bejönnek a régi gépek:

[link]

Tudtátok hogy sokan letették az új technikát és visszatértek hobbiból a filmeshez? Nem véletlenül. Aki ezt szereti mint hobbi, rajong érte, az nem a fentebb már említett nagyzolásban látja majd a fotózás miértjét.

2023. febr. 14. 10:40
 46/51 anonim ***** válasza:
55%

"Megmagyaráznád mi olyan nagyon vicces egy olyan tényben, hogy azonos optikát kapott egy rakás korabeli kompakt gép?

Tényleg fel nem foghatom mi vicces van egy technikai és üzletpolitikai tényen."

Elmagyarázom. A felsorolt gépekből a Canon G2 volt az egyetlen, ami lehetőségeket adott. ISO 200-ig. Ez a Casio meg akármi ez meg sokkal pocsékabb volt. Szóval, ha te tagadod, hogy G2-t vettél (ugyan nem is értem, miért), akkor csak rosszabbul jártál. Azokat tényleg nem lett volna szabad megvenni. A G2 meg egy jó gép volt 2002-ben. Amikor az átlag gép annyit sem tudott. Megírtam, hogy 3 év múlva a Canon 350D teljesen nullázta a G2 kategóriáját.

De nem ez a fő vicces. Hanem az, hogy itt esküdöztél, hogy kiszállsz innen. Aztán itt ugatozol azóta is. :D

2023. febr. 14. 18:50
 47/51 anonim ***** válasza:

Na akkor, most már kíváncsi vagyok, magyarázzátok meg nekem a felém tanúsított nagy ellenszenv okát, az első hsz-től kezdve! Hadd tanuljak ma is valamit a szociális lét rejtelmeiből.

Nem tagadom hanem tényeket közlök. Amit vettem egy Casio QV-5700-as. 34-102mm f2.0-2.5 Canon obis gép. Rá is van írva. Ezen mi elfogadhatatlan van?

[link]

Egy ilyet.

2023. febr. 15. 06:29
 48/51 anonim ***** válasza:
8%

"Ezen mi elfogadhatatlan van?" Semmi az eddig írtakon kívül.

"a felém tanúsított nagy ellenszenv"

Nincs ilyen. Imádunk. Amit írtál, az meg hülyeség.

2023. febr. 15. 08:48
 49/51 anonim ***** válasza:

#48 Melyik része konkrétan? A gép ajánlás, a kiakadás azon hogy nincs tisztelet a fotózás felé (sajnos, már nincs sok), vagy az hogy milyen gépet vettem?

Tényleg érdekel, hogy fejlesszem az intuíciómat.

2023. febr. 15. 12:56
 50/51 anonim ***** válasza:
Figyelj, szerintem te maradjál a Xiaomi beépített fényképezőjénél.
2023. febr. 24. 14:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!