Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fényképezőgép természetfotózás...

Fényképezőgép természetfotózáshoz? (A többi lent)

Figyelt kérdés
Mobiltelefonon kamerája mindig szépítő lencséket és természetet megzavaró vakut használ. Szeretnék hobbi erdei fotózáshoz egy nem túl drága fényképezőgépet venni, ami valódi látványt adja vissza a fotóból és nem használ semmilyen plussz effektust.Kérdés hogy milyen márkájú fényképező gépet érdemes erre a célra megvenni?

2023. febr. 5. 10:36
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:
Továbbra is kitartok az álláspontom mellett. Nem fogok több százezres fényképezőgépre költeni.Azt hittem, hogy reális (20-40ezerért) összegért is vannak jónak mondható fényképezőgépek.
2023. febr. 5. 18:24
 12/51 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem. Nincs azzal gond ha nem szeretnél rá sokat költeni, de nem szabad akkor sokat elvárni.
2023. febr. 5. 18:54
 13/51 anonim ***** válasza:
100%

"Azt hittem, hogy reális (20-40ezerért) összegért is vannak jónak mondható fényképezőgépek."

Én meg azt hittem, 80ezerért kapok Porschét. Hát nem.

Mondjuk ha a makacskodás helyett elmondanád, mégis milyen természetet akarsz fotózni amihez vakura van szükség, akkor esetleg tudnánk tanácsokat adni, hogy a meglévő - vagy egy feleslegesen újonnan vásárolt ócska - technikával hogyan lehet jobb képeket csinálni, de azt tudomásul kell venned (akár tetszik akár nem), hogy az olcsó fényképezőgépek semmivel nem tudnak többet mint egy közepes mobiltelefon kamerája.

2023. febr. 5. 19:19
 14/51 anonim ***** válasza:
100%

Tessék:

[link]

A film kiválasztásnál figyelni kell!

- nem túl drága

- nem használ semmilyen effektust

2023. febr. 5. 20:13
 15/51 anonim ***** válasza:
63%

40 ezerből ki kell fogni egy Panasonic FZ50-et, régi modell, de ma is elfogadható.

[link]

2023. febr. 5. 20:38
 16/51 anonim ***** válasza:
93%

Először tanuld meg kikapcsolni a mobiltelefonon a vakut, hogy ne villanjon automatikusan, amikor te nem akarod. A szépítő lencséket is ki lehet kapcsolni. Egy csomó fele alternatív kamera programot is le lehet tölteni a telefonodra, amikkel a meglévő kamerádat máshogyan tudod kezelni, így többet tudsz kihozni belőle, mint a gyári app kamera programmal.

Ha csak ennyi a gondod, akkor inkább ismerd meg ingyen azt az eszközt, amit most használsz és ne akarj aprópénzért feleslegesen mást venni helyette.

2023. febr. 6. 08:09
 17/51 anonim ***** válasza:
10%

Én egy ferrarit akarok 10e ft-ért!

Türelem, majd egy roncsot terem, de lesz 10e-ért...120 év múlva...várj te is;)

2023. febr. 6. 10:43
 18/51 anonim válasza:
25%
Nekem van egy Samsung S1060-om, azt szívesen eladom párezerért, ha gondolod. (teljesen jó, sőt az optikája ki lett tisztítva, évek óta nincs használatban)
2023. febr. 6. 21:04
 19/51 anonim ***** válasza:
86%

Első körben kapcsold ki a fényképezőgép vakuját, ha odakint természetet akarsz fotózni, és kapcsold ki az effekteket is, aztán tanulj, nézd meg mi hogy működik.

Elromlani bármi el tud, akkor ezek szerint telefont is csak 20 ezerért vettél, ugye?

2023. febr. 8. 22:18
 20/51 anonim ***** válasza:
12%

De sok a bunkó frusztrált ember, hihetetlen...

Én képzeljétek vettem egy duplakites, vakus Nikon V1-et használtan makulátlan állapotban utazósnak, szinte gyári állapotban, illetve most vettem egy régi tükrös Pentaxot, továbbá egy még régebbi, immár 21 éves kompaktot, legendás Canon obival (34-102mm f2.0-2.5).

Ezzel a trióval állítom jobb képeket fogok készíteni mint néhányan közületek valaha fognak a 3-400 ezres géppel... Mert ugye tudjátok hogy egy kép értéke nem a farokméregetésből, a technikából mögötte áll?

Miért? Mert engem nem a parasztvakító, meg a full automata módban is "jó" képeket készítő funkciók nyűgöznek le a gépekben, mint ahogyan az közületek sokakat... De ez a mai kor vívmánya, újat, drágát, trendit. Más nem létezik.

Az érték már nem érték.

2023. febr. 9. 12:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!