Fényképezőgép természetfotózáshoz? (A többi lent)
20:
Na de itt arról van szó, hogy OP attól várja a csodát, hogy vesz valamit 20-30 ezerért, miközben a vakut nem tudja hogy kell lekapcsolni a telefonján. 20-30 ezerért tudnék mondani valami tanulós gépet, elsősorban használt DSLR-t javasolnék, esetleg korai Panasonic MILC-et, de előbb simán kihozhatna többet a telefonjából is.
"Úgy tűnik nem ment át az info."
De hát egy értelmes mondatot sem tudtál összerakni, mi ment volna át? Itt van például ez:
"egy kép értéke nem a farokméregetésből, a technikából mögötte áll?"
Ami a többit illeti, ez:
"Mert engem nem a parasztvakító, meg a full automata módban is "jó" képeket készítő funkciók nyűgöznek le a gépekben, mint ahogyan az közületek sokakat..."
...meg arra utal, semmit sem olvastál el, csak a saját téveszméid ellen harcolsz, itt épp egy hozzászóló sem beszélt arról, hogy ezek nyűgöznék le. :D :D :D
Ami meg az általad említett gépeket illeti, például a harmadik az 2002-ben 300 eFt volt. Tudod, ma mennyit ér a 2002-es 300 eFt? Ötszörösét biztosan. Az egy jó gép volt akkoriban. Azzal ott vagy, ahol ma egy drága géppel, szóval ki érti, miért beszélsz butaságokat? Persze, voltak a korszaknak megfelelő hiányosságai, azokat meg legfeljebb megkerülni tudod, orvosolni nem. Például max ISO 200-on volt használható, de már ahhoz is zajt kellett szűrni. Azzal te ma sem fogsz szép képeket lőni kevés fénynél.
Nem nem, ti nem ertitek en mit akarok mondani... sajnalom.
Vesz ma egy 30 ezres, de regi gepet az ember lenezik mert az sz@r zajos semmire valo ocska vacak... de bezzeg a belepo tukros Canon illetve barmelyik belepo kategorias olcso gep. Na az tuti... holott ugyanolyan errdmenyed lesz vele mint a regivel. Csak epp nincs telepakolva felesleges ficsorokkel... koveto fokusz ami tobbszor hibazik mint nem, arcfelismero, allatfelismero stb.
Ma mar ott tartunk hogy elvarjak az emberek hogy total helyette dolgozzon a gep, de azt tegye villamgyorsan es hibatlanul.
Sajnos semmi erteke nincs mar manapsag a fenykepezesnek, ill. a fotoknak.
Csipobol oda se nezve szinte a temara kattogtatnak, azt' majd a gep meg a torrentrol letoltott lightroom elintezi a tobbit.
Hat gratulalok.
Niépce, Talbot, es a tobbiek meg forognak a sirjukban mikor egy ilyet latnak. Engem is a rosszullet kerulget sokszor.
Nem, nem vagyok jo fotos en sem, de azert celtudatos es a fotozast valoban szereto, nem gyalazo, es nem sznob ember vagyok, hat ha nem tetszik sajnalom.
Volt D60-am D80-am, Sony bridge, egyeb kompaktok regebben, es most ezek. Volt Panasonic milcem is. Es meg mindig a regebbi CCD-s gepek az igaziak, akarmilyen "elavultak", meg zajosak, meg lassuak.
Es mondom megint, a fitymalo valaszaitokra kaptam fel a vizet. Nem, nem kell a kerdezonek 300 ezres gep, toredekebol akar normalis gepet. Megoldas? Az amit irtam. Egy ertelmes regebbi gep. Ajanlhattatok volna de nem tettetek. Mert ugye csak a bolti uj az igazi.
Megtehetnem hogy vegyek bolti ujat en is, de minek. Ra szoktam nezni a kinalatra, es mint mondtam nem igazan fogott meg egyik sem, arukhoz kepest nem hinnem hogy tobbet nyujtanak mint regebbi tarsaik.
De bazze, te tényleg nem látod a kérdést, te született zseni? El sem olvastad, mit akar a kérdező?
Ő nem akar megtanulni fotózni. Őt nem érdekli, hogy hogyan kell a meglévő technikából többet kihozni, őt egyáltalán nem érdekli a technika, még az sem érdekli, miért kapcsolja be a vakut az automatikája, vagy hogy hogy kell kikapcsolni.
Ő nem akar megtanulni fotózni, ő egy olyan gépet akar, amin megnyom egy gombot és jobb képet készít mint a telefonja - harmincezerért.
Ha elmondod még hatszor, hogy te gyufásdobozzal jobb képet készítesz mint az atyaúristen, annak pont ugyanannyi értéke van a kérdező szempontjából, mintha ki sem nyitottad volna a virtuális szádat.
Irreleváns!
Próbáld már értelmezni a kérdést, és saját magad fényezése meg mindenki más leugatása helyett vagy hasznos választ adni, vagy csöndben maradni.
Na akkor:
"Ma mar ott tartunk hogy elvarjak az emberek hogy total helyette dolgozzon a gep, de azt tegye villamgyorsan es hibatlanul."
Így van. A kérdező azt sem tudja, hol kell kikapcsolni a vakut.
??? Mit nem lehet azon érteni, hogy a kérdező egy dilettáns, nem tud semmit kezdeni a mai és régebbi technológiával???
20-30-ért akar venni valamit, ahelyett, hogy venne állványt a mobiljához 5 ezerért, és kikapcsolná a vakut.....
Képet raknál fel, hogy miket készítesz?
"holott ugyanolyan errdmenyed lesz vele mint a regivel"
Egy nagy frászt. Három évvel a kiadása után a 350D 1600-as ISO-n volt ugyanolyan zajos, mint a G2 ISO 400-on. Az azóta eltelt 18 évben is volt valami kis fejlődés. :)
"Ma mar ott tartunk..." és a következő hat bekezdés, a hat gratulálokkal bezárólag meg megint csak olyan ellen hadakozás, mérges nyálat fröcsögve, ami itt nem hangzott el. :D
Szerintem ezt sem mondta senki: "Mert ugye csak a bolti uj az igazi."
Kábszeres vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!