Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Van olyan, hogy egy objektív...

Van olyan, hogy egy objektív nem tud illeszkedni a vázba vagy mindegyik objektívet lehet bármelyik vázhoz venni?

Figyelt kérdés
Még régebben vettem egy objektívet amivel cseréltem az előzőt és akkor volt olyan, hogy nem volt mindegy melyik márkájú obit akartam venni a géphez mert nem mindegyiket tudtam volna rárakni. Ez még mindig így megy ezen a piacon vagy már ugyanaz a csatlakozója mindnek igazából?
2022. nov. 23. 14:58
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Nem, nem ugyanaz. Vannak viszont független cégek, amelyek ugyanazt az objektívüket több márkához is kínálják az azokhoz megfelelő csatlakozással.
2022. nov. 23. 15:26
 2/5 anonim ***** válasza:
9%
Jah... USB-C van már mindegyiken b..eg!
2022. nov. 23. 16:31
 3/5 anonim ***** válasza:
72%
Még márkán belül is többféle bajonett van.
2022. nov. 23. 19:14
 4/5 anonim ***** válasza:
81%

2-es vagyok. Látom nem értitek a humort...

Naszóval ez még mindig így van!

Meg kell nézni, hogy a te fényképezőgépedre milyen objektív passzol. A gép könyvében biztosan benne van, de az interneten is utána lehet nézni, hogy az adott vázra milyen lencsét lehet felcsatlakoztatni ami kompatibilis vele és minden funkciója úgy működik ahogy a gyártó megálmodta.

Emellett vannak olyan objektív gyártók (Tamron, Sigma és a többiek) akik többféle csatlkozóval ellátott objektíveket gyártanak. Ezekből is csak azt lehet a gépedre feltekerni ami jó rá.

Emellett az egyes gyártók is változtatnak a csatlakozón ahogy fejlesztenek, ezért a régebbi obik nem feltétlen jók az új gépekre, vagy nem biztos, hogy minden funkciójuk működni fog. Valamint gyártókon belül is vannak kategóriák, méretek, az ezekhez való obik sem cserélhetőek fel.

Talán egy rendszer, a mikronégyharmados rendszer az amelyiknél egy objektív többféle gyártó gépein is használható.

Természetesen az ember leleményes, úgyhogy kitalálta az adaptereket amikkel lehet cserélgetni gépek, korszakok között is az obikat. Ennek azonban az a hátránya, hogyaz obi minden funkciója nem feltétlenül (inkább nem) lesz használható egy másik gépen.

2022. nov. 23. 19:37
 5/5 Mojjo ***** válasza:

"Talán egy rendszer, a mikronégyharmados rendszer az amelyiknél egy objektív többféle gyártó gépein is használható."

Van még egy, az L-bajonett. Leica, Sigma (L-bajonettre gyárt vázakat is) és Panasonic, aki az m4/3 mellett abban is benne van.

2022. nov. 23. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!