Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Objektívet váltanék. Mármint...

Objektívet váltanék. Mármint itt konkrétan az nem tudom, hogy mik azok a dolgok amikre figyelnem kell és, hogy mik azok amikről egyből tudom, hogy azt tudom-e használni a gépemhez vagy sem? Ebben kérnék segítséget.

Figyelt kérdés
Egy Nikon D3300-as gépem van, eddig az alap objektívvel használtam, de váltanék egy másikra, akár egy tele vagy egy macro objektívre, vagy simán egy másikra amin nem a gyári 18-55mm-es.

2022. nov. 22. 20:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez így nagyon megfoghatatlan kérdés. El kell dönteni, hogy mire használnád, utána keresel egyet ami kompatibilis a gépeddel, megnézed az árát (dobsz egy hátast) majd keresel egy nem Nikon gyártmányú, de azzal egyenértékű, helyettesítő típust. Ha nem professzionális felhasználásra kell, akkor jó lesz neked a Tamron is.

ez alapján tudsz választani felhasználáshoz:

[link]

2022. nov. 22. 21:08
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem gondolnám, hogy annyira megfoghatatlan, "mik azok a dolgok amikre figyelnem kell és, hogy mik azok amikről egyből tudom, hogy azt tudom-e használni a gépemhez vagy sem" rész igazából azt takarja, hogy van-e olyan pl, hogy zsanér vagy bármi más amivel bele teszem a vázba nem kompatibilis egyes példányoknál pl a nikonnal, de mondjuk jó a canonra vagy a fujiba. A használat meg attól fog függeni, hogy mi fér bele a keretbe. Tudom milyen árak vannak kb, csak azt nem, hogy bármilyen objektívet be tudok-e rakni a gépembe márkától és mm-számtól függetlenűl vagy van-e amire figyelnem kell?
2022. nov. 22. 23:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát a Nikonnál az pont olyan, hogy támaszkodni kell a manualra, hogy az adott gépre melyik jelzésű objektívek rakhatóak fel, és azokkal mely funkciók maradnak el, vagy maradnak meg. Az utángyártottakra nézve, hogy ezek az információk honnan kerülnek elő, azt nem is tudom.

Objektívet az ember kétféle okból cserél:

1. a meglévőnél jobb minőségűre vágyik - a gyújtótávolság hasonló legyen, a fényerő lehet nagyobb, bár az húsbavágó kérdés

2. más feladatokat akar végezni - mint az 1, de még a gyújtótávolság is meghatározandó (meg egyéb jellemzők, mint a macro, satöbbi

A folyamat általában abba az irányba megy, hogy az ember a meglévő technika használata során levonja a következtetéseket. Lehet ugyan úgy kezdeni a barkácsolást, hogy az ember vesz egy 4,5 mm-es csigafúrót, majd elkezdi keresni, hogy milyen tevékenységeknél kell 4,5 mm-es lyuk, de nem az a szokásos eljárás.

2022. nov. 23. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!