MILC-ből milyen márkát érdemes venni?
Örülnék, ha objektívvel kijönne félmillióból, hobbifotó szintjén, mert kissé kiestem a gyakorlatból az utóbbi években. Vagy megérné többet áldozni rá?
Canon EOS analóggal (+Praktica) kezdtem anno, most DSLR Canon van, de zavar már a nagy mérete és zajossága, meg pont tönkrement az alapobjektívem is, maradt egy nehéz Sigma zoom. Gondoltam, MILC-re váltanék, de nem sokat tudok róla. Portrét, tárgyat, közelieket fotózok legtöbbször.
Amit a használt piacon találsz jó áron. Fél millió objektívestől borzasztó kevés egy milc vázra és objektívre manapság.
Egyébként pontosan milyen Canon dslr-ed van, aminek zavar a mérete és zajossága? Portréra, tárgyra, közelire (makró?) milyen beállításokat használsz, aminél zavaróan előjön egy Canon dslr zaja?
Egyébként a méretet nagyon nem fogod csökkenteni. A vázak kisebbek ugyan milceknél, de az objektívek tipikusan egyáltalán nem, sőt... ha mégis a méret számít, akkor Fujifilm, vagy Olympus, vagy a m4/3 bajonettes Panasonicok ajánlhatóak. De ha már egy Canon dslr zaja is zavart, akkor nem tudom, fél millióért milyen m4/3 vázat lehetne ajánlani objektívestől...
Fotózásra Canon vagy Nikon, esetleg Fujifilm.
Videózásra Sony vagy Panasonic, esetleg Olympus.
Ebben a sorrendben.
Canon M szériával jól járnál, pontosan ugyanakkora a bázistávolsága mint a Sony-nak, kapsz elektronikus keresőt nem csak lcd-t, és jól kezeli a zajosodást is, nem mellesleg ha veszel hozzá egy EOS-M - EF-S AF adaptert, akkor használhatsz sok EF-S ill. EF obit is vele, az MKI M50-nek pl. példás dinamikatartománya van (valami 14 EV vagy mennyi).
Ha újat (vagy akár használtat) vennék ezt vennék, nem Sony-t...
Az olympusok tök jók. Az EM10-es sorozat az alap, de az is nagyon jó. Nekem volt egy, teljesen meg voltam vele elégedve. Egyik barátom most vett használtan - igaz kit obival - de ő is teljesen meg van elégedve vele. Használtam egy EM5-öt is 1 évig, az már még sok is ilyen célre amire neked kell.
A 12-100-as obit ajánlom. Nem olcsó, de nagyon jó.
Sok youtuber használ Olympust, mert jó a fókusz és a stabilizálás.
Egy másik barátom Fuji m4/3-os MILC-ekkel nyomja, van neki vagy 4. Esküvőt is azzal fotóz.
A sony-k sem rosszak, azt újabban nagyon felkapták. Még nem használtam, de biztos nem lehet rossz ha mindenki olyant vesz mostanság.
A Leicát az ára miatt felejtsd el. Az a sznobok gépe. Sok Leica valójában egy Panasonic gyártmány leica matricával.
500k-ból inkább használtan fogsz tudni vásárolni.
El vagyok képedve milyen árak vannak... az utóbbi 2 évben nem vettem gépet, obit, úgyhogy nem is követtem az árakat.
#6 "Egy másik barátom Fuji m4/3-os MILC-ekkel nyomja, van neki vagy 4. Esküvőt is azzal fotóz."
Hmmm... tudtad, hogy a Fujifilmnek nincs 4/3 rendszere...? Ezzel a mondatoddal váltál hiteltelenné mint "szakmai" segítség.
Elírtam. Te még semmit nem írtál el soha semmit nagyokos?
Mindegy, leszarom, ajánljatok neki akkor 2 millás Leica-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!