Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » MILC-ből milyen márkát érdemes...

MILC-ből milyen márkát érdemes venni?

Figyelt kérdés

Örülnék, ha objektívvel kijönne félmillióból, hobbifotó szintjén, mert kissé kiestem a gyakorlatból az utóbbi években. Vagy megérné többet áldozni rá?

Canon EOS analóggal (+Praktica) kezdtem anno, most DSLR Canon van, de zavar már a nagy mérete és zajossága, meg pont tönkrement az alapobjektívem is, maradt egy nehéz Sigma zoom. Gondoltam, MILC-re váltanék, de nem sokat tudok róla. Portrét, tárgyat, közelieket fotózok legtöbbször.

2022. nov. 13. 23:53
A kérdező szavazást indított:
Canon
Fujifilm
Leica
Nikon
Olympus
Panasonic
Sigma
Sony
Más: leírom
15 szavazat
1 2
 1/14 Mojjo ***** válasza:
46%

Amit a használt piacon találsz jó áron. Fél millió objektívestől borzasztó kevés egy milc vázra és objektívre manapság.

Egyébként pontosan milyen Canon dslr-ed van, aminek zavar a mérete és zajossága? Portréra, tárgyra, közelire (makró?) milyen beállításokat használsz, aminél zavaróan előjön egy Canon dslr zaja?

Egyébként a méretet nagyon nem fogod csökkenteni. A vázak kisebbek ugyan milceknél, de az objektívek tipikusan egyáltalán nem, sőt... ha mégis a méret számít, akkor Fujifilm, vagy Olympus, vagy a m4/3 bajonettes Panasonicok ajánlhatóak. De ha már egy Canon dslr zaja is zavart, akkor nem tudom, fél millióért milyen m4/3 vázat lehetne ajánlani objektívestől...

2022. nov. 14. 00:21
 2/14 Mojjo ***** válasza:
56%
Ja és pro tip: óvakodj azoktól, akik egy konkrét márkát ajánlanak. Ezzel szoros összefüggésben a szavazásod eredményére majd érdemes rá sem nézned inkább.
2022. nov. 14. 00:23
 3/14 anonim ***** válasza:
77%

Fotózásra Canon vagy Nikon, esetleg Fujifilm.

Videózásra Sony vagy Panasonic, esetleg Olympus.

Ebben a sorrendben.

2022. nov. 14. 01:24
 4/14 anonim ***** válasza:
63%
Ha már van valamilyen obid, akkor olyan vázat, amire adapterezhető. A Sonyra szinte minden felmegy. De 500-ból használtan egy komplett Olympus rendszert ki lehet hozni.
2022. nov. 14. 05:45
 5/14 anonim ***** válasza:
35%

Canon M szériával jól járnál, pontosan ugyanakkora a bázistávolsága mint a Sony-nak, kapsz elektronikus keresőt nem csak lcd-t, és jól kezeli a zajosodást is, nem mellesleg ha veszel hozzá egy EOS-M - EF-S AF adaptert, akkor használhatsz sok EF-S ill. EF obit is vele, az MKI M50-nek pl. példás dinamikatartománya van (valami 14 EV vagy mennyi).

Ha újat (vagy akár használtat) vennék ezt vennék, nem Sony-t...

2022. nov. 14. 08:18
 6/14 anonim ***** válasza:
41%

Az olympusok tök jók. Az EM10-es sorozat az alap, de az is nagyon jó. Nekem volt egy, teljesen meg voltam vele elégedve. Egyik barátom most vett használtan - igaz kit obival - de ő is teljesen meg van elégedve vele. Használtam egy EM5-öt is 1 évig, az már még sok is ilyen célre amire neked kell.

A 12-100-as obit ajánlom. Nem olcsó, de nagyon jó.

Sok youtuber használ Olympust, mert jó a fókusz és a stabilizálás.

Egy másik barátom Fuji m4/3-os MILC-ekkel nyomja, van neki vagy 4. Esküvőt is azzal fotóz.

A sony-k sem rosszak, azt újabban nagyon felkapták. Még nem használtam, de biztos nem lehet rossz ha mindenki olyant vesz mostanság.

A Leicát az ára miatt felejtsd el. Az a sznobok gépe. Sok Leica valójában egy Panasonic gyártmány leica matricával.

500k-ból inkább használtan fogsz tudni vásárolni.

El vagyok képedve milyen árak vannak... az utóbbi 2 évben nem vettem gépet, obit, úgyhogy nem is követtem az árakat.

2022. nov. 14. 08:42
 7/14 anonim ***** válasza:
57%

#6 "Egy másik barátom Fuji m4/3-os MILC-ekkel nyomja, van neki vagy 4. Esküvőt is azzal fotóz."

Hmmm... tudtad, hogy a Fujifilmnek nincs 4/3 rendszere...? Ezzel a mondatoddal váltál hiteltelenné mint "szakmai" segítség.

2022. nov. 14. 11:12
 8/14 anonim ***** válasza:
47%

Elírtam. Te még semmit nem írtál el soha semmit nagyokos?

Mindegy, leszarom, ajánljatok neki akkor 2 millás Leica-t.

2022. nov. 14. 11:22
 9/14 anonim ***** válasza:
75%
LumixG9 kiváló. Mondjuk egy jó obival fölé mész a meghatározott árnak, de a csúcsobjektívekkel is sokkal jobban kijössz, mintha FF rendszerbe gondolkodsz
2022. nov. 14. 12:59
 10/14 NTBS ***** válasza:
44%
Jó a Canon.
2022. nov. 14. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!