Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » MILC-ből milyen márkát érdemes...

MILC-ből milyen márkát érdemes venni?

Figyelt kérdés

Örülnék, ha objektívvel kijönne félmillióból, hobbifotó szintjén, mert kissé kiestem a gyakorlatból az utóbbi években. Vagy megérné többet áldozni rá?

Canon EOS analóggal (+Praktica) kezdtem anno, most DSLR Canon van, de zavar már a nagy mérete és zajossága, meg pont tönkrement az alapobjektívem is, maradt egy nehéz Sigma zoom. Gondoltam, MILC-re váltanék, de nem sokat tudok róla. Portrét, tárgyat, közelieket fotózok legtöbbször.

2022. nov. 13. 23:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Bérelj milcet egy egy napra, készíts tesztet, aztán meglátod, melyik kell neked.

Ennél értelmesebben nem lehet dönteni...

2022. nov. 14. 20:06
 12/14 anonim ***** válasza:
2022. nov. 14. 20:15
 13/14 A kérdező kommentje:

#1 Beltéren minden teljesen manuális, kint rekeszelőválasztás, ritkábban idő- és a keresőjét használom, nem a kijelzőjét. 600 és 650 van itthon, utóbbi nosztalgiából, mert 650 volt az analóg is…

Utóbbi években nagyon ritkán használtam zoom objektívet, egy fix gyújtótávolságú, jó fényerejű objektív nekem tökéletes.

2022. nov. 15. 23:06
 14/14 Mojjo ***** válasza:
57%
@13: Igen. A zajosodást viszonylag kevéssé határozza meg, hogy manuális-, vagy blendeelőválasztós módot használsz, illetve hogy az optikai keresőt, vagy a hátsó lcd-t használod komponálásra :) Bár valóban én tettem fel rosszul a kérdést. De mindegy is, ugorjunk. Ha számít a zajosodás, meg a nagy fényerejű fix objektíveket kedveled (gondolom, kevés fényben történő fotózáshoz és/vagy kis mélységélesség eléréséhez), akkor én egy használt Sony A7II-t keresnék. Nem azért, mert a Sony-t tartom a legjobb márkának - egyiket sem tartom ennek, olyasmi, hogy legjobb márka szimplán nem létezik -, hanem azért mert a Sony E bajonett használtpiac nagyon pörög, rengeteg jó váz és objektív van főleg az E-bajonettes adok veszek fb csoportban ( [link] ) de amúgy mindendenfele a neten. A full frame pedig a jó zajszint és a szűk mélységélesség jó barátja.
2022. nov. 15. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!