Milyen budget kamerát ajánlotok, amivel jóminőségű portréfotókat készíthetek az instára, hobbiból? kezdő vagyok
kezdő vagyok, és minél kisebb pénzből hoznám ki. nem kell hú de extra, de azért a kép legyen jó, nyilván nem professzionális szinten
a mobiltelefonom gagyi képeket készít, 40 ezres androidos telefon
és szeretnék jól kinéző fotókat készíteni az instára
az is szempont, hogy ha veszek 40 000 ft-ért kamerát, használtan, akkor egy 60 000 ft-os telefonnal ne legyen megegyező a képminőség, vagy ne alázza porrá a telefon a kamerát, mert akkor inkább veszek mobiltelefont, újat
mit gondoltok?
Konkrétan mi a baj a telefonnal?
Ha technikai értelemben vesszük a képminőséget, akkor kellő megvilágítás mellett a mai olcsó mobilok is kimondottan jót produkálnak.
Ha viszont az a baj, hoyg a nagylátószög miatt erősen torzít közeli felvételeknél, azt bármelyik olcsó fényképezőgép megoldja.
Ha pedig láttál pár professzionális portrét instán és szeretnél hasonlót... nos, akkor még legalább egy nullát írj az összegeid mögé.
Általánosságban elmondható, hoyg minél drágább egy gép, annál többet tud és annál jobb lesz a képminőség, valamint a különböző gyártók azonos kategóriába és árkategóriába eső gépei között nincs lényegi különbség.
Komolyabb portréhoz illik legalább 50 mm gyújtótávolságú, fényerős objektívet használni. Ezt pedig jobbára cserélhető objektíves gépekkel tudod elérni.
jó, rendben
akkor ez jó lenne szerinted?
pont ez?
és leírás alapján milyen?
továbbá ez digitális?
mert amit fentebb linkeltem, a kiss, az most nézem, hogy ilyen standard film van benne, nem is digitális
A nyolcas hozzászólásod alapján úgy tűnik, annyira nulla ismerettel rendelkezel a témában, hogy kizárt, hogy rövid időn belül értelmes képeket készíts bármivel.
Egyébként az általad linkelt Nikon váz alkalmas a feladatra, bár 15 éves modell, ami matuzsálemnek számít, a leírásban szereplő 1907 expó hihetetlen annak fényében, hogy mennyire le van harcolva a váz - és mindezekhez az objektív nem felel meg az általam leírtaknak.
így van, teljesen 0 a tudásom
már nézem a skillshare-n a kurzusokat, 10-15 óra tanfolyamon szerinted el tudom sajátítani?
szerintem el
van valami spéci kurzus, amin elmagyarázzák gyorstalpalón, hogy mi micsoda?
már megtanultam, hogy az ember fotót, amit én keresek, portré fotónak hívják, ezt meg tudod erősíteni, hogy legalább a kulcsszó jó, amit keresek?
megnézem a videókat a skillshare-n, udemy-n, aztán nézek valami gépet, vagy megpróbálok telefonból kihozni valamit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!