Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Nagyon kezdő fotósként milyen...

Nagyon kezdő fotósként milyen gép kellene?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon kezdő fotós vagyok, szeretnék ezzel foglalkozni majd, kiépiteni a dolgokat, tanfolyamra is beiratkoztam, és egy Canon eos 2000D szeretnék venni, megoszló véleményeket olvastam, miszerint ezt a gépet gyorsan ki lehet nőni, de van akik szerint meg kezdő gépnek megfelel. Én is feleslegnek tartom hogy kiadjak 200+ezer ft egy jobb gépre, ami haladó szintű, igy kezdésnek, ezért néztem ki a 2000D-t. Szerintetek?
2022. febr. 17. 11:09
1 2
 1/11 Mojjo ***** válasza:

Első körben azt mondanám neked is, hogy gondold át, hogy MILC-et vagy DSLR-t szeretnél-e.

Tudod, mi ez a kettő, mik a különbségek? Ha nem, érdemes utánanézni, illetve mi is nagyon szívesen segítünk :)

Illetve ezzel is összefüggésben érdemes átgondolni, hogy csak egy random rendszer random gépét akarjuk beszerezni első körben tanulni, vagy már most egy rendszert szeretnénk építeni. Ha utóbbi, akkor az adott rendszer jelene és jövője is mindenképp számításba veendő.

Viszont akármelyik kérdésre akármi a válasz, érdemes használt gépet nézni. A hardverapro ebben jó segítség, a facebookos használt fotós cuccok börzéje csoport, illetve a facebook és az index forum különböző "xy márka adok-veszek" csoportjai. Mindenképp nézz körül ezeken a helyeken. Ha egy gép megtetszik, akkor pedig keress róla teszteket (amit ajánlok: pixinfo magyarul, dpreview angolul, de még van kismillió oldal), illetve kérdezz minket nyugodtan.

Ami a 2000D-t illeti, persze, nem egy profi gép és ez minden elemében meglátszik, de arra, hogy fotózni tanulj, teljesen megfelel. Igazából arra kb bármilyen gép megfelel, aminek van egy értelmes méretű (minimum m4/3) érzékelője és cserélhető objektíves. Ilyen értelemben nem tudsz melléfogni.

2022. febr. 17. 11:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen tudom mi a kettő között a különbség, de nem szeretnék MILC-et. Még olvasgatok sokmindenfelé hogy mi is volna jó választás, de igazából használtat sem nagyon vennék, inkább rá szánom a kicsivel több pénzt az újra.
2022. febr. 17. 12:00
 3/11 Mojjo ***** válasza:

@2: Ez esetben ha nem akarsz sokkal több pénzt rákölteni, akkor a 2000D lesz a befutó. Már csak azért is, mert nincs sok alternatívád :D

Mindenesetre ne félj tőle. Lehet róla rosszakat mondani, persze, nem véletlenül a legolcsóbb DSLR a piacon, de azt egészen biztosan nem lehet mondani, hogy fotózni tanulni alkalmatlan lenne. Teljesen jól megtanulhatod a fotózást vele, aztán ha kinövöd, már jobban tudni fogod, mire akarsz váltani :)

2022. febr. 17. 12:06
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen én is igy gondolom, hogy szerintem most az lenne nekem a megfelelő mert teljesen kezdő vagyok, igy nem látom értelmét egy haladó gépet venni amit mondjuk lehet komplikáltabb kezelni, mert néztem a 250D-t amire irták hogy haladó gép, és kezdőként nagyon bele kell vetni magad hogy megtanuld használni. De a 2000D után szerintem a 250D lesz a következő, arról mit gondolsz?
2022. febr. 17. 12:09
 5/11 Mojjo ***** válasza:
Azt, hogy mire kinövöd a 2000D-t, nagyon nagy valószínűséggel már nem a 250D lesz a kinézett utód. A világ is halad tovább (bár a DSLR világ már aligha fog nagyon továbbhaladni), meg te is jobban fogsz érteni a dologhoz és tudni fogod, hol szorít a cipő, miben akarsz jobbat.
2022. febr. 17. 12:36
 6/11 A kérdező kommentje:
Aha, igen erre is gondoltam, hogy mire bele tanulok a 2000D-vel addigra már nem fog érdekelni a 250D. Köszi hogy válaszoltál :)
2022. febr. 17. 12:38
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha jobb fajta objektívvel veszed akkor az is lesz 170 ezer

vacakabb obival azt mondják szívni fogod a fogadat az élesség miatt

2022. febr. 17. 22:07
 8/11 Mojjo ***** válasza:

@7: Bármi jobbféle objektívvel, ami jól észrevehető ugrás a kitobin felül és képes azt kiváltani, jóval-jóval több lenne 170-nél.

Teljesen jó a kitobi elkezdeni fotózni tanulni. Aztán majd később lesz jobb.

2022. febr. 17. 22:31
 9/11 A kérdező kommentje:
Egyelőre nem tervezek hozzá venni, de majd egy 50mm szeretnék, úgy olvastam az ideális portré fotózáshoz.
2022. febr. 17. 22:49
 10/11 anonim válasza:
Én őszintén nem vennék 2000D-t semmiféleképpen. Baj nincs vele, de nagyon drága. Én 3 éve kezdtem és egy Pentax K200D szettet vettem 30k körül. Bőségesen elvoltam vele egy évig. Ajánlom, hogy nézz bele a használtakba is, de megértem ha nem szimpi :).
2022. febr. 19. 01:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!