Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Van még értelme a mai világban...

Van még értelme a mai világban, ilyen eszközöket vásárolni?

Figyelt kérdés

Fényképezőgép és videókamera.

Szinte mindenkinek van, valamilyen okostelefonja és sokan meg is vannak elégedve, és pont ezét csak pénz kidobásnak tekintik ezeket az eszközöket meg vásárolni.

#videó kamera, fényképezőgép #vagy okostelefon
2022. jan. 16. 15:43
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
35%

Mojjo-nak:

Te miféle felbontásról beszélsz egy csiszolt üveg esetén?

Úgy gondolod, hogy a fotonok egy részét átengedi, de csak egy bizonyos felbontásig?

Kepler forog a sírjában, vázze! XD

A távcsővel sem tudnál messzire nézni ha az optikának lenne felbontása, mert szerinted egyszerűen alkalmatlan a fény teljes áteresztésére.

És nem kell nagy lencse, mert ugyanazt az eredményt elérhetnéd több távcső sorba helyezésével is! Qrva hosszúra is meg lehet csinálni, és brutális távolságokra is ellátnál, pedig az első optika csak max tenyérnyi méretű lenne.

Fejezd már be a h'lyeséget, mert ez már nekem égő.

2022. jan. 16. 19:02
 32/37 Szirty ***** válasza:
100%

"a legjobb kamera mindig az, ami épp kéznél van:)"

Talán ezért kivehetetlen, pixeles, életlen, remegő. túlexponált vagy sötét a mai napig minden "hiteles" UFO felvétel... :)

"Icaaaa! Hoszd a legeslegxarabb kamerát amit a házban találsz! A kertben leszállt egy UFO!"

2022. jan. 16. 19:13
 33/37 anonim ***** válasza:
57%
Én jobban szeretek rendes fényképezőgéppel fotózni, aminek súlya van, könnyen bemozdul a kezem, telefonnal nem tudok mindig elég jó képet készíteni, egy jó fényképezőgéppel sokkal stabilabban tudom tartani a kezemet.
2022. jan. 17. 17:12
 34/37 anonim ***** válasza:
50%

11# "Mert lehet, hogy ők épp a gyerekük előadását nézték büszkén, és megélték a pillanatot, amíg te a kameráddal voltál elfoglalva."

Ismertem ezt az érvet és első hallásra teljesen jogosnak tűnhet.

Sajnos van egy rossz hírem , az ember agya nem SD kártya. Te megélhetsz akármilyen pillanatot büszkén, majd pár óra és mindez a feledés homályába fog veszni, mintha meg sem történt volna.

Én meg megkérdem a gyereket, hogy melyik pillanatot van kedve újra élni, majd közösen megnézzük, és újra meg újra megéljük a pillanatot Full HD-ban "nagy tévén" amire mások már még haloványan sem emlékeznek.

A másik:"kameráddal voltál elfoglalva."

Ez meg azért sántít mert az állványon lévő kamerával nem kell sokat foglalkozni, a felvétel közben van lehetőségem nekem is megélni a pillanatot, mert én sem a cseh 2-őt nézem közben, hanem a gyereket.

De látom,hogy ez is egy hit vita és nem feladatom a hittérítés. Mindenkinek joga karba tett kézzel megélni a pillanatot, és joga ugyan ezt rögzíteni.

De az is biztos hogy ez az érv nem más mint önbecsapás.Egy baj van vele, hogy nem igaz.

2022. jan. 17. 20:35
 35/37 Mojjo ***** válasza:
100%

@31: Most komolyan, nem hallottál még ilyesmiről? Vonalélesség fogalma megvan?

Szerinted egy objektív ki tud rajzolni bármit? El tudsz olvasni egy gyufásdobozon szöveget, ha nem éles az a rajzolat? És neked égő? :D Akkor jólvanakkor.

Szerintem kezdj el fotózni, furcsa dolgokat fogsz tapasztalni :)

2022. jan. 17. 21:56
 36/37 Mojjo ***** válasza:
100%
@31: Ja értem. Megvan. Te azt hiszed, hogy attól, hgoy az objektív odavetít _valamit_ a képérzékelőre/filmre, attól az a fényképezett tárgyról leképzett fotonra pontos hasznos információ lesz. Komolyan próbáld ki a fényképezést élőben, vagy legalább nézz mondjuk tesztfotókat itt-ott. Mást nem tudok javasloni.
2022. jan. 17. 21:58
 37/37 Hintalow ***** válasza:
32%

Bírom amikor a 10 kilós kamerával, meg mittomén milyen komplett cuccal rögzítik 4k-ban csillogó szemmel, hogy a család szeme fénye 5-ször sül bele a versrészletbe a suliünnepségen, hogy aztán a büdös életbe soha többet ne nézzék meg a felvételt :)

Én is simán telefonnal lőttem pár képet, meg csináltam egy 40 másodperces videót a fiamról ilyen esetekben, azok is jók arra, hogy soha többet ne nézzük meg, és még csak nem is foglal annyi helyet :D

Ha még valamiért fényt kapnék és még is nagyobb felbontásra vágynék, akkor mindig van egy túllelkes amatőr Robert Capa, aki ezt elvégzi helyettem, és dobok rá egy üzenetet, hogy "hoci haver, tolj már egy drive linket" szóval win-win szitu számomra :D

2022. jan. 18. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!