Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Van még értelme a mai világban...

Van még értelme a mai világban, ilyen eszközöket vásárolni?

Figyelt kérdés

Fényképezőgép és videókamera.

Szinte mindenkinek van, valamilyen okostelefonja és sokan meg is vannak elégedve, és pont ezét csak pénz kidobásnak tekintik ezeket az eszközöket meg vásárolni.

#videó kamera, fényképezőgép #vagy okostelefon
2022. jan. 16. 15:43
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Mojjo-nak:

És a mikrofilmek megvannak?

Egy 3x4mm-es fényképre simán ráfér 9-12 A4-es fénykép,normál méretre nagyíthatóan.

Ha ennek csak a tizedrészét megcsinálod majd digitálissal, akkor gratulálni fogok.

Ne erőltesd a h'lyeséget. A mikrofilmet ugye nem akarod vitatni?

2022. jan. 16. 17:56
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
JÓ, hagyjátok már. Kiragadott a pali egy fényképezési szempontot a 134 közül amiben jobb az analóg. Ne rontsátok el a játékát, élvezkedjen nyugodtan a pajtással.
2022. jan. 16. 17:56
 23/37 anonim ***** válasza:

Mojjo-nak:

Komplett újságokat archiváltak régen ezzel a módszerrel.

2022. jan. 16. 17:58
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

És az SD kártyák megvannak?

Egy 11x15 mm-es kártyára ráfér 1 millió könyv beszkennelve :D

2022. jan. 16. 17:59
 25/37 anonim ***** válasza:

#24-nek:

Nem tárolásról, hanem fényképezésről volt szó.

2022. jan. 16. 18:02
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
A lovaglást hasonlítod az autózáshoz. Tény, hogy mindkettő alkalmas helyváltoztatásra, de nagyon nem egyforma a használati értéke. És nem lovak állnak a házak előtt...
2022. jan. 16. 18:05
 27/37 Mojjo ***** válasza:

@21: Az eredeti kijelentésedet vitattam, illetve azt állítottam, hogy azonos formátumot használva a filmeknek tipikusan nem lesz felbontásbeli előnye, megemlítve azt a tényt, hogy az objektívek felbontóképessége is behatárolt, beleszólva a játékba.

De miért kell ezt megismételnem? Nem tudod, eddig miről beszéltünk? Olvass vissza nyugodtan akkor, ne velem ismételtesd, hogy mit vitattam és mit nem.

2022. jan. 16. 18:16
 28/37 anonim ***** válasza:
50%

#24-nek:

Akkor játsszunk kicsit!

Tegyük fel, hogy egy SD kártya méretű analóg fénykép felbontása mondjuk 500.000x500.000 képpont. És akkor még finom voltam.

Az 250 milliárd képpont, amit biteknek véve nagyjából 29Gb adatnak felel meg. Csakhogy egy fénykép nem csak két színt képes rögzíteni, tehát nem csak kettes számrendszer használható egy képpont állapotának leírására, hanem akár mondjuk 200 is. Ennyit egy megfelelő olvasó még meg lenne képes különböztetni.

Macerás és drága lenne ilyent készíteni, de a digitális "tesója" elmehetne a p'csába! XDXDXD

2022. jan. 16. 18:17
 29/37 anonim ***** válasza:
50%

Mojjo-nak:

Már értem, hogy mit nem értesz.

Az optikának semmi köze a felbontáshoz.

A képélességhez van köze, amit a lencse minősége fog behatárolni.

A felbontást analóg esetben a film határozza meg, nem az optika!

2022. jan. 16. 18:20
 30/37 Mojjo ***** válasza:
100%

@29: A felbontás - legyen az film felbontása, vagy digitális képérzékelőé - nem határozza meg a hasznos képi információt. Hiába van neked 80 millió képpontnyi felbontású fényérzékeny anyagod, ha az objektívnek nincs meg a felbontóképessége ahhoz, hogy ennyi hasznos információt kirajzoljon.

Megint ott vagyunk, hogy emlékeztetnem kell téged, mi a vita tárgya? Azt állítottad, hogy 250 méterről gyufásdobozzal a kezében lefényképezel valakit, és addig tudsz nagyítani, hogy elolvasod a gyufásdobozra írt szöveget. Erre írtam, hogy ezt még az objektív sem tenné lehetővé.

Végtelenül fáraszt, hogy ismételgetni kell az eredeti állításokat. Mi lenne, ha abbahagynád a szalmabáb-érveléseket, memóriazavarok esetén szakemberhez fordulnál stb stb?

2022. jan. 16. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!