A fényképezőgépek doboza miért nincsen biztonsági szalaggal lezárva?
És miben különbözik a te e) verziód az én b) verziómtól?
Az áru gyakorlatilag ugyanaz, mégis bukja el a kereskedő a hasznának a nagy részét? Miért is? Mivel csökken a termék értéke? Ezt még senki nem magyarázta meg. Miben kap kevesebbet a vevő, ha előtte valaki már kibontotta a dobozt?
És ezt miért a kereskedőnek kéne bebuknia? Mert ugye neked jogod van visszaadni, a nagyker / gyártó meg nem köteles visszavenni vagy kártérítést adni a kiskereskedőnek.
Szóval miért kéne neki bukni azon, hogy te meggondoltad magad? Miben csökken az értéke a kibontott terméknek?
#12-re nem reagálnék, mert nincs mire.
#13: két külön dologról beszélünk. A tartozékot a boltban is ki tudják lopni (dolgoztam kiskerben, tudom). Volt, hogy komplett szállítmányból lett eltávolítva egy kábel, vagy egy átalakító és külön árulva. Majd a doboz hivatalos, gyári matricával leragasztva.
Amitől te félsz, ahhoz nem kell eladni és visszavenni a terméket, tisztességtelen üzlet anélkül is átver - miközben ha tisztességes üzletben vásárolsz, akkor a visszavett termékben is minden tartozék meg lesz - vagy csökkentett áron lesz árulva mint hiányos.
Szóval én úgy vélem, a gondot nem az kéne hogy okozza, hogy visszavett terméket újra eladnak teljes áron, hanem az, hogy tisztességtelen az üzlet a vevővel szemben...
"Ezen felül visszaküldött terméket nem lehetne új áron eladni, aki ilyet kap, az mehet is tovább a fogyasztóvédelemhez teljes joggal."
ez olyan vicces amikor valaki habzó szájjal a fogyasztóvédelemmel jön :)
nem lehet új áron eladni?
persze, az állam szabja meg, hogy mit és mennyiért árulhatsz, na ne röhögtess
Ha a terméket kivették a dobozból, azzal már bármi is történhetett.
Nyilván nem fogom bevállalni a kockázatot...
Vettem már alkalmilag kitből kivett objektívet amiről kiderült, hogy a boltban bontott áru volt és leejtették. (Csak ezt a kedves vevővel elfelejtették közölni...)
Tudnád, mennyi mindent vettél MÉG, ami ki volt bontva, ki volt próbálva, de neked fogalmad nincs róla és használod boldogan.
És ne csak elektronikára gondolj.
A nadrágodat is felpróbálta előtted már három ember. A cipőidről nem is beszélve.
Még a reggeli kiflit is megfogdosta nem csak a pék, de a Marika néni is a bótban, meg még ki tudja ki.
Amit nem tudsz, az nem fáj.
Lehet csak ha a cipőmet leejtették annak nem lesz tőle nagy baja
Mint mondtam a kockázatot nem vagyok hajlandó bevállalni
Eddig az első 2 gépem bontott volt, mint utólag kiderült.
Az egyiknek valahol 6000-nél kezdődött a képszámozása, és nagyon bizonytalanul működött, a másiknál meg utólag derült ki, hogy járt hozzá DVD csomag ami hiányzott.
De vásárláskor megmagyarázták, hogy csak a garancia jegyet tették bele, azért sérült meg a rögzítő fül...
Szóval köszönöm szépen de én bontottat többet nem veszek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!