Tudnatok nekem tanacsokat adni az esti szulinapi buli fotozasahoz?

Figyelt kérdés
Ez lesz az elso ilyen amit elvallaltam, eddig csak kulteri termeszetes nappali fenyben fotoztam, de felkertek egy szulinapra. Vettem a Canon R100 gepemhez egy Godox TT685 kulso vakut. Tanulmanyozom, 3 het mulva lesz a szuletesnap addig szeretnem kitapasztalni. Tudnatok adni par jo tippet, hogy melyek a legjobb beallitasok a fotozashoz ezzel a vakuval, es hogy hogy lesznek gyorsan elkeszitheto szuper minosegu fotok? Elore is koszonom, ha valaki ellat par jo tanaccsal :) zarojelben elmondanam hogy penzugyi kiegesziteskent es hobbybol is fotozom.
tegnap 10:33
 1/2 anonim ***** válasza:
70%
Mennyit kapunk a pénzből amit kapsz a fotózásért?
tegnap 10:47
 2/2 anonim ***** válasza:
54%

Vakut a plafonra 45-72 fokban, ne a modell arcába. Akkor már nagy baj nem lehet.

1/125-1/200-as záridő, ha nem akarod, hogy bemozduljon. Mozgásról/táncról készült fotókhoz értelemszerűen hosszabb kell. Ekkor a vakut második redőnyre állítsd!

Nagy rekesz -> kis mélységélesség, portréhoz, páros portréhoz. Ha sok embert akarsz élesen tartani (tömeg, csoport), akkor szűkebb rekesz.

ISO: 400+

Hosszú záridő+vakuval a villódzó, mozgó fényeket be tudod mozdítani, de a vaku kimerevíti a témát (második redőny megintcsak).

A vaku fényét lágyíthatod akár zsírpapírral, vagy próbálkozhatsz színes előtétlencsével mind az optika, mind a vaku előtt.

Rövid sorozatok, ha a vakud is bírja. Illetve portré után egyből lőj még egy fotót, akkor a modell nem amatőr módon belefeszül a képbe, hanem ellazul és természetesebb fejet vág.

tegnap 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!