Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szeretnék venni egy fényképező...

Szeretnék venni egy fényképezőgépet, de a párom nem engedi, szerintetek is nem éri meg?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok. Diákmunkából és ösztöndíjból van egy kis pénzem és már nagyon régóta szeretnék egy jó fényképezőgépet, mert már meguntam, hogy a telefon képei torzítanak, nem a valóságot adják, nem szépek a képek és a videók is rossz minőségűek. Samsung galaxy s7-em van egyébként.

Canon eos 250D-t néztem ki, ami most 205 ezer kb.

Nincs fotós előképzettségem. Amire használnám: család, barátok, állatok, természet fotózására. Családi rendezvényeink videózására, illetve majd ha lesz gyerekünk akkor őt is szeretném fotózni majd és videózni.

Egyelőre ennyi a terv.

Vőlegényem kitért a hitéből mikor mondtam, azt mondta, hogy ő nem venné meg a helyemben, meg ennyiért sok és nézzek olcsóbbat.

Viszont ahogy néztem a többiről, hogy hogy fotóz meg videóz nem annyira tetszettek, mint ez. Pl. Néztem a canon eos 2000D-t. Olcsóbb, de szerintem ez jobb.

Szerintetek? Kérlek, ha valaki esetleg jobban ért hozzá hálás lennék, ha válaszolna nekem. Rossz lenne tényleg utólag megbánni a vételt, de már tényleg régtől szeretnék egy gépet és mindig is úgy voltam vele, ha már veszek egy viszonylag jobbat szeretnék. Bár tudom, hogy ez még mindig nem olyan profi gép, mint amikor egy fotóshoz elmegyünk, hogy csináljon rólunk képet :) de nem baj.

Köszönöm szépen a hozzáértő válaszokat nektek előre is!

2020. aug. 15. 22:49
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a sok választ, amit írtatok nekem és hogy időt fordítottatok a kérdésemre.

A párom azért mondta, hogy ez azért nem túl jó befektetés, mert hogy nem hoz pénzt és valószínűbb, hogy sose fog megtérülni. Azzal példázott, hogy ő neki van 2 hangszere 400 ezer értékben, de ő már visszakereste az árát lagzis zenéléssel.

Tehát neki ami a hobbija, főállása mellett az pénzt is hoz és nem csak visz.

Ezèrt próbálna engem jó irányba terelni, mert szerinte nem engedhetem meg magamnak, hogy ilyen drága gépet vegyek, mert sose térülne meg és szerinte hamarosan szükség lesz erre a pénzre, mert hogy szeretnénk esküvőt és családot alapítani.

Tudom, hogy szeret és nem rosszból mondja, ő is azt javasolja vegyek olcsóbbat. Tehát ő főleg az ára miatt lepődött meg, hogy szerinte nagyon durva lenne, ha ennyiért vennék.

Az a baj, hogy leírom őszintén nem értek hozzá! Nincs olyan ismerősöm akiket megkérdezhetnék, hogy kölcsön adná -e a gépét. Olyat akinek van egy ilyen amit én kinéztem meg esetleg egy 130 ezres.

Egy ismerősöm van, akinek van 70 ezres, az nem tetszett nekem, a fotók azzal szerintem tényleg telefonhoz hasonló minőségűek.

És úgy vagyok vele, hogy ha kiadok pénzt valamire, legyen az akár 100 ezer forint. Akkor szeretném, hogy akkor az tényleg szép képet csináljon és szép videót is. És ha azt leakarnám váltani jobbra, akár erre, amit szeretnék akkor az már olyan mintha 300 ezret költöttem volna. És én azt gondolom jelentős különbség van a 70-150 ezres gépek között és amit én kinéztem. Vagyis youtube és egyéb kép kereső oldalak alapján hoztam ezt a véleményemet. De kérlek írjátok le, ha ti nem így látjátok.

Használtat nem annyira merek, félek, hogy valami hibája hamar lenne vagy valami baja.

Azt is mondtam páromnak, hogy tudom, hogy ő keres pénzt a hobbijával, de én ezzel emlékeket tudnék megörökíteni, amik szerintem megfizethetetlenek. Egy szülinapi videó pl. és így tovább. Amit késöbb visszanézhet az ember. Telefonnal nagyon rossz videók készülnek. Képek azt mondom nem olyan rosszak, de szeretnék szebbeket. Meg mindigis telefonnal is szívesen fotóztam. Szerintem már kb. 10 éves korom óta nagyon szeretek embereket, környezetet, állatokat fotózni. Nagyon bele tudok merülni.

A másik dolog meg, hogy borzasztóan sokat tanultam azért, hogy ösztöndíjas legyek. Azért, hogy végre kapjak valamit azért, hogy tanulok. El se hittem, hogy sikerült. 2 félévre kaptam 270 ezer forintot. Azt gondolom utólag ennyit tanulni annyira nem érte meg. Most már szeretnék picit visszább venni, mert kb. életem nem volt. De kitűnő lettem mindkét félévben, amire nagyon büszke vagyok és azt gondolom, hogy sosr költök magamra és megérdemelném, ha ezt magamra költeném.

Ha nem lenne párom és komoly szándékaim és céljaim egy percig sem gondolkoznék, csak így már sokkal nehezebb.

Elnézést kérek, ha untatlak már titeket!

2020. aug. 22. 00:21
 32/44 anonim ***** válasza:
Az az igazság, hogy a szép kép függ a gép beállításától is, meg az utómunkától is. Kezdetnek szerintem megtenné a canon eos 2000d is, azon már van elég beállítási lehetőség, vagy pedig egy sony milc, persze ez csak javaslat, nem akarlak rábeszélni egyikre sem.
2020. aug. 22. 00:47
 33/44 anonim ***** válasza:

31

A 2000d nyugodtan megvehető még használtan is.A technikai minősége a régebbiek csúcsgépek minőségét simán hozza:

[link]

[link]

Természetesen az obi s a beállítások is nagyon sokat számítanak, mint élesség, kontraszt, fényerő...stb.

Nem kell csúcsgép, hogy jó képet készíts s ezt tudom, mert végigjártam a létrát olcsótól drágáig.Elég, ha hoz egy optimális szintet s ma már mind hozza, ez is.

Na, de ha ügyetlen valaki, ilyen is lehet a kép:

[link]

Olvass utána:

[link]

Másrészt mehetsz a párod bulijaira fotózni, de akkor még egy vakut-lámpát ( van ilyen vegyes megoldású is ) rá kell dobnod valószínűleg;)

2020. aug. 22. 08:24
 34/44 anonim ***** válasza:

Egyetértek, hogy a 2000D is jó. Tudtommal ugyanaz a szenzora van, mint a 25D-nek, képminőségben ugyanazt fogja hozni, a 250D csak funkcionalitásban több, tehát adott esetben kényelmesebb lehet vele fotózni mert töb tárcsája, gombja van, de mostnem néztem meg a részletes specifikácuiót.

A hobbi pedig nem feltétlenül kell hozzon pénzt. Az én gépem 150 ezer volt, még legalább 50-et ráköltöttem apróbb extrákra, de egyáltalán nem is akarok vele keresni.

2020. aug. 22. 12:50
 35/44 anonim ***** válasza:

"de mostnem néztem meg a részletes specifikácuiót"

Az biztos is, különben nem írtál volna ilyeneket, hogy: "képminőségben ugyanazt fogja hozni"

2020. aug. 22. 16:17
 36/44 anonim ***** válasza:
Amúgy ez érdekes, hogy sokan egy csúcskategóriás mobilra nem sajnálnak kb 300 ezer ft-ot. Pedig az se létszükséglet, és nem hoz hasznot. De persze lehet vele villogni, de csak 1-2 évig, mert utána már nem lesz olyan menő.
2020. aug. 22. 16:35
 37/44 anonim ***** válasza:

35:

A kedvedért utánanéztem. Jól sejtettem, tényleg nincs olyan különbség a kettő gép között, amely különbséget jelentene képminőségben. Ugyanaz a szenzor, a dx0mark is nagyon hasonló eredményeket hoz. Amiben jobb a 250D, azok a videós képességek, kihajtható érintőképernyő, kisebb méret, nagyobb aksi kapacitás, nagyobb max ISO, +1 tárcsa. Egyik sem magyarázza, hogy jobb képminőséget lehetne vele produkálni. Persze tény, hogy jobb váz, de a képminőség elsősorban a szenzor és az objektív függvénye, már amennyiben a fotós tud bánni a géppel.

36:

Ez hogy jön ide, miből gondolod, hogy a kérdező vagy a barátja ilyen áron venne telefont? Mert ha ők nem, akkor ez így nem érv.

2020. aug. 22. 22:44
 38/44 anonim ***** válasza:
45%
Azt azért tisztázzuk, hogy ha egy kezdő kezébe adunk egy felső kategóriás fényképezőgépet, vagy egy belépő szintűt, mindkét esetben általában a következő jelenség zajlik le: "Hol van a bekapcsoló gomb? Ja,meg van! És melyikkel fényképezek? Aha! Ezzel! Nem fog rögtön záridőt, iso-t, rekeszt állitani, kivéve persze ha korábban már utána olvasott ezeknek a dolgoknak és hatásaiknak.
2020. aug. 22. 23:23
 39/44 anonim ***** válasza:

38:

Ha kezdő, akkor utána olvasott. A "kezdő" szó ugyanis feltételezi, hogy tanulni akar. Aki meg nem, az nem kezdő, hanem laikus és az is marad.

2020. aug. 23. 07:35
 40/44 anonim ***** válasza:
Igazad lehet, bár én ismerek olyan személyt, akinek canon eos 2000d-je van, meglennének a lehetőségek, hogy állítson a dolgokon, de még sem teszi. Úgy ahogy van, automata módon fényképez vele. Annak idején én is beleestem abba a hibába, hogy előbb vettem fényképézőt (panasonic tz57), mielőtt utána olvastam volna a dolgoknak. Aztán miután utána olvastam, hamar le is cseréltem.
2020. aug. 23. 08:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!